Praha 2: Trhy na náměstí Míru jsou předzvěstí Vánoc

20.11.2013 11:53

Jako vůbec první v hlavním městě otevřely své brány ve středu 20. listopadu 2013 tradiční vánoční trhy na vinohradském náměstí Míru. O něco později, v pondělí 2. prosince, se rozzáří také tržiště na Tylově náměstí. Příjemnou atmosférou adventu pod širým nebem se na obou místech budeme moci nechat unášet až do Štědrého dne, každý den včetně sobot a nedělí od 10:00 do 19:00.

Praha 2: Trhy na náměstí Míru jsou předzvěstí Vánoc
Foto: Praha 2
Popisek: Adventní trhy na Náměstí Míru

O první adventní neděli, 1. prosince, pořádá městská část Praha 2 na vánočních trzích u Ludmily „Adventní zastavení“. Program začíná v pravé poledne tradičním rozléváním polévky, o které se postará starostka Jana Černochová spolu s dalšími radními. Na odpoledne se chystá představení „O pejskovi a kočičce“ v interpretaci Divadla D21, malování na obličej a výtvarná dílna pro děti i jejich rodiče. Budou moci vytvářet vánoční ozdoby a krášlit jimi stromek, který pak bude přemístěn do haly úřadu městské části. O třetí adventní neděli, 15. prosince, kdy se u Ludmily koná od 15:00 „Zpívání se zastupiteli“, budou vylosováni a odměněni tři tvůrci vánočních ozdob z první adventní neděle. Spolu se zastupiteli si budou moci zazpívat všichni, kdo budou mít chuť, například oblíbenou Purpuru, Půjdem spolu do Betléma, Jak jsi krásné, Jezulátko a na závěr Narodil se Kristus Pán.

Vánoční trhy na náměstí Míru příchozím v jedenašedesáti prodejních stáncích nabízí typické produkty těchto svátků. Poetické nápisy ve štítech stánků mluví samy za sebe: Levandulová, Solné lampy, Medový krámek, Knihařství, Bylinná mýdlárna, Staročeský trdelník nebo Těchonická medoláda. I letos tu najdeme dřevěné výrobky, vánoční perníčky a ozdoby, keramické betlémy, dřevěné hračky, uměleckou batiku, výrobky z ovčího rouna, umělecké šperky z drahých minerálů nebo skleněné Elfy a víly.

Ve třech stáncích se i letos představí řada občanských sdružení. Postupně se vystřídají např. Cesta domů, Sdružení na pomoc dětem s handicapy, Shamanka, Nepálčata, Impuls a další. Nákupem jejich výrobků lidé budou moci podpořit dobrou věc a pomoci těm, kteří neměli v životě tolik štěstí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: praha2.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …