Praha 2: Učitelé se zúčastní jazykových kurzů vzdělávacího programu Erasmus

22.01.2018 16:50

Městská část Praha 2 podpoří zájem pedagogů svých základních a mateřských škol o účast ve vzdělávacím programu EU Erasmus+, Klíčová aktivita 1. Na dnešním jednání radní souhlasili s podáním žádostí o finanční podporu v rámci projektu „Dvojka na cestách, podpora mobility pedagogických pracovníků v Praze 2“. Stáže se uskuteční v období 1. září 2018 – 31. srpna 2020.

Praha 2: Učitelé se zúčastní jazykových kurzů vzdělávacího programu Erasmus
Foto: Praha2.cz
Popisek: Praha 2

Zájem o účast ve vzdělávacím projektu projevilo šest základních a mateřských škol zřizovaných městskou částí: ZŠ U svatého Štěpána, ZŠ Londýnská, MŠ Čtyřlístek (Římská), ZŠ Slovenská, ZŠ Sázavská a ZŠ a MŠ Resslova.

Pedagogové z těchto škol si vybrali na 40 zahraničních vzdělávacích kurzů, na které budou od Evropské komise žádat příspěvek. Většina kurzů je zaměřena na rozvoj jazykových a komunikačních dovedností. Například půjde o rozvoj angličtiny pro učitele a další pedagogické pracovníky, rozvoj slovní zásoby a výslovnosti, kurz pro učitele němčiny, inovativní učební metody, rozvoj angličtiny a využití motivačních metod při výuce jazyka na základních školách nebo kreativní metody pro vzdělávání žáků se speciálními potřebami.

Rozpočet se pohybuje kolem 66 tisíc EURO a bude v celé výši hrazen z prostředků Evropské komise.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…