Praha 2: Vánoční trhy na náměstí Míru startují už tento víkend

18.11.2021 12:59 | Tisková zpráva

Druhá městská část bude letos v pořádání vánočních trhů první. Náměstí Míru se tak už v sobotu 20. listopadu zaplní tradičním sortimentem i dobrotami. O šest dní později, v pátek 26. listopadu, se pak sváteční atmosféra rozšíří i na Tylovo náměstí. Obě tržiště budou otevřena až do Štědrého dne.

Praha 2: Vánoční trhy na náměstí Míru startují už tento víkend
Foto: Praha2.cz
Popisek: Praha 2

K adventu v Praze 2 však patří zejména kulturní, společenské a rodinné akce, které v tomto období radnice obvykle pořádá. Oblíbené jsou zejména koncerty v kostelech se vstupem zdarma.

„Na poslední listopadovou neděli chystáme Adventní zastavení u Ludmily. Spontánní setkání uprostřed vánočních trhů u výborné bramboračky a svařeného vína je skvělou příležitostí, jak přivítat čas adventu. Třetí adventní neděli se pak na schodech kostela sv. Ludmily sejdeme s našimi zastupiteli a všichni si společně se sousedy z Dvojky zazpíváme vánoční koledy,“ zve starostka Jana Černochová.

Vánoční trhy
Vánoční trhy na náměstí Míru začínají už 20. listopadu, ty na Tylově náměstí pak 26. listopadu. Návštěvníky uvítají denně od 10 do 19 hodin, a to až do 24. prosince. Na stáncích budou k mání tradiční vánoční produkty, ozdoby, keramické betlémy, dřevěné hračky, výrobky z ovčího rouna, umělecké šperky a tradiční pochutiny. Na náměstí Míru pak nebude chybět ani vánoční strom s jesličkami.

Cyklus adventních koncertů v kostelích Prahy 2
Letošní série adventních koncertů, které se konají 2., 9. a 16. prosince, zavede posluchače do baziliky sv. Petra a Pavla na Vyšehradě, kostela sv. Štěpána a kostela Nanebevzetí Panny Marie a sv. Karla Velikého v Praze na Karlově. Všechny koncerty jsou zdarma.

Zpívání se zastupiteli
Během posledního adventu, v neděli 19. prosince, si Pražané mohou přijít ke kostelu sv. Ludmily na náměstí Míru opět zazpívat české koledy se svými volenými zástupci. Tradiční akce Zpívání se zastupiteli začíná v 15:00, noty a texty budou k mání na místě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

16:31 Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

S nervozitou a obavami vyhlíží pracovníci stavebních úřadů letošní 1. červenec. Právě tento den vsto…