Praha 2: Výtěžek potravinové sbírky předčil všechna očekávání

26.04.2021 11:07

V sobotu 24. dubna proběhla na náměstí Míru potravinová sbírka. Městská část Praha 2 se k celorepublikové charitativní akci připojila vůbec poprvé. Sběrné místo, zřízené přímo pod širým nebem, přilákalo velké množství zájemců a výsledky sbírky předčily veškerá očekávání organizátorů. Dárci přinesli celkem 800 kilogramů potravin a drogerie.

Praha 2: Výtěžek potravinové sbírky předčil všechna očekávání
Foto: Praha2.cz
Popisek: Praha 2

Dary se sbíraly od 8 do 18 hodin ve velkém stanu umístěném před kostelem sv. Ludmily. Odtud večer putovaly do nejbližší potravinové banky, kde došlo k jejich kontrole a třídění. O následnou distribuci potřebným cílovým skupinám se postarají již tradičně odběratelské neziskové organizace.

"První potravinová sbírka pod širým nebem je úspěšně za námi. Je skvělé, že se naše iniciativa setkala s takovou odezvou místních obyvatel. Pro mě osobně je to důkaz, že solidarita a pomoc druhým není pro mnoho lidí jen prázdným slovem a zároveň, že sběrné místo pod širým nebem je pro řadu lidí skutečně atraktivní variantou. Pevně věřím, že se nám tak podařilo založit novou tradici a třeba budeme pro příští kolo sbírky inspirovat i další městské části,“ zhodnotila sobotní akci její iniciátorka a radní Prahy 2 Renáta Kašická.

„Opět se nám společně povedlo něco úžasného. I když vím, jak solidární a ohleduplní lidé v naší městské části žijí, výsledky sbírky a účast mě velmi mile překvapily. Lidé přicházeli spontánně během celého dne a to nejen ke stanu potravinové banky, ale i ke stánku našeho Nadačního fondu Dvojka srdcem, odkud si odnášeli informační letáky. Vedle materiální pomoci tak mnozí dárci chtěli vyjádřit svou podporu i finančním příspěvkem. Za jakoukoli podporu a pomoc jim moc děkuji. A chci poděkovat i dlouholetému partnerovi nadačního fondu, firmě Gordic spol. s r.o., který do sbírky daroval nemalé množství potravin a drogerie,“ dodala místostarostka Prahy 2 a zakladatelka nadačního fondu Alexandra Udženija. Nadační fond městské části Praha 2 Dvojka srdcem pomáhá těm nejpotřebnějším občanům v tíživé sociální či zdravotní situaci již od roku 2017. Během pandemie se zaměřil zejména na pomoc a podporu rodin samoživitelů, které se v důsledku vládních restrikcí dostaly do finanční tísně.

Bližší informace o formě pomoci zájemci naleznou na webových stránkách nadačního fondu Dvojka srdcem (ZDE).
Kompletní výsledky jarní potravinové sbírky ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…