Praha 2 chce v ulicích dosázet chybějící stromy

06.02.2018 7:39

Dva miliony korun na dosadbu stromů, chybějících v uličních stromořadích na území městské části, navrhují vyčlenit v letošním obecním rozpočtu radní Prahy 2. V pondělí 26. března 2018 o tom na svém zasedání rozhodnou zastupitelé.

Praha 2 chce v ulicích dosázet chybějící stromy
Foto: Praha2.cz
Popisek: Praha 2

Dosadba se týká více než třiceti ulic, kam má být v průběhu letošního roku vysazeno 76 stromů. Náklady zahrnují i následnou péči o vysazené stromy po dobu tří let. I když je správcem komunikací a přilehlé zeleně Technická správa komunikací, městská část se v souladu se svým Programovým prohlášením rady a dlouhodobou snahou o zlepšení životního prostředí na svém území rozhodla vložit do obnovy pouliční zeleně své vlastní finanční prostředky.

„Chceme investovat do výsadby nových stromů vzhledem k neutěšené situaci uličního stromořadí v naší městské části. Náš odbor životního prostředí proto ve spolupráci s pracovníky Technické správy komunikací, která stromořadí v ulicích spravuje, vytipoval nejvhodnější místa pro dosadbu,“ říká místostarosta pro oblast životního prostředí Václav Vondrášek.

Stromy budou dosazeny tam, kde kvůli špatnému zdravotnímu stavu nebo pracím na inženýrských sítích došlo v minulosti k pokácení původní zeleně. Nejvíc, celkem šest přírůstků dostane Albertov a Čermákova ulice. Po čtyřech stromech přibyde na Vinohradech v ulicích Anny Letenské, Budečská a Slovenská a v Sekaninově ulici v Nuslích. Další budou vysazeny napříč celým územím městské části.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…