Praha 2 nebude realizovat avizovanou celkovou revitalizaci parku U Hradeb

22.02.2023 11:07 | Tisková zpráva

Městská část Praha 2 ustoupila od svého záměru komplexní revitalizace území, které se nachází mezi ulicí Horská a novoměstským opevněním. Rozhodnutí schválili radní Prahy 2.

Praha 2 nebude realizovat avizovanou celkovou revitalizaci parku U Hradeb
Foto: Praha2.cz
Popisek: Praha 2

Vzhledem k nemožnosti predikce dalšího ekonomického vývoje lze mít za to, že předpokládané investiční náklady na stavební realizaci projektu jsou v původně avizované výši již nereálné.

„Značné navýšení cen veškerých služeb a materiálů a stále rostoucí inflace by měly zásadní dopad na výslednou cenu navazující investiční části projektu. Navrhovaná úprava, která vyšla z architektonické soutěže by vzhledem k finanční náročnosti absolutně neodpovídala původnímu očekávání radnice, a proto v ní nebudeme pokračovat,“ vysvětluje rozhodnutí místostarosta Jan Kolář, který má ve své gesci mimo jiné oblast volnočasových aktivit.

Anketa

Je v pořádku, že vláda zvýší důchody méně, než ukládá zákon?

5%
95%
hlasovalo: 28581 lidí

Záměr revitalizace parku U Hradeb zveřejnila radnice na konci roku 2020, kdy v této souvislosti vyhlásila otevřenou architektonickou soutěž. V konkurenci osmi soutěžních návrhů nakonec zvítězil návrh architektů Miroslava Cikána a Pavly Melkové z ateliéru MCA. Vítězný návrh počítal s celkovou revitalizací parku včetně demolice Kuželny, která se nachází ve velice špatném technickém a stavebním stavu.

„V současné chvíli jsme si vyžádali posudek stavu historické Kuželny z pohledu statiky a dodržování stavebních norem. Přestože jsme z ekonomických důvodů od celkové revitalizace parku U Hradeb ustoupili, budeme hledat náhradní řešení pro tuto lokalitu. Přejeme si, aby území i nadále poskytovalo rekreačně-sportovní využití a aby sloužilo co nejširší skupině občanů Dvojky. Území má potenciál doplnit již zrekonstruovanou spodní část parku Folimanka, kde jsme v loňském roce otevřeli tolik oblíbený volnočasový areál Jammertal,“ dodává místostarosta pro oblast financí a správy majetku Jan Korseska.

Již začátkem roku Rada MČ Prahy 2 deklarovala v programovém prohlášení, že bude v této nelehké době plánovat jen takové investice, které budou mít přínos pro život občanů s ohledem na ekonomickou nákladnost. Radní si také stanovili hlavní priority, mezi které řadí: hospodárnost a rozpočtovou odpovědnost v dlouhodobém výhledu; moderní a otevřenou správu; efektivní správu majetku; stabilizaci rezidentů; řešení v oblastech dopravy, bezpečnosti, životního prostředí a využití veřejného prostoru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město rozdalo necelou třicítku Cen pro nadané

16:31 Jablonec nad Nisou: Město rozdalo necelou třicítku Cen pro nadané

Statutární město Jablonec nad Nisou ocenilo nadané žáky a studenty. Náměstkyně primátora pro oblast …