Praha 3: Dokončení obří skluzavky na Parukářce se protáhne

01.05.2012 11:57

Otevření nejdelší dětské skluzavky v Praze, které mělo proběhnout v rámci otevření nového dětského hřiště na Parukářce, se o několik dní opozdí. Zbylé atrakce areálu, který je zasazen přímo v kopci nad Základní školou Chelčického, sice dětem otevřou své brány v plánovaném termínu 1. května, dvanáctimetrový tobogán však zůstane zatím mimo provoz, protože je nezbytné doladit jeho nastavení.

Praha 3: Dokončení obří skluzavky na Parukářce se protáhne
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 3

Dlouhé nerezové koryto s tunelem na začátku projde ještě technickými změnami, s největší pravděpodobností budou ještě doladěny sklony jednotlivých částí tobogánu. Dohodli se na tom zástupci městské části s dodavatelem při zkouškách na konci dubna.

„Skluzavka je zasazena v terénu a jde o originál, který svými parametry snese srovnání pouze s obdobnou atrakcí v areálu na Konopišti. Proto bude nezbytné ještě vyladit některé parametry celé atrakce. Za zdržení se veřejnosti omlouváme, o novém termínu otevření budeme informovat následně,“ uvedl zástupce starosty Pavel Sladkovský.

Další atrakce dětského hřiště však začnou dětem sloužit v plánovaném termínu. Vedle obřího tobogánu je areál tvořen atypickými dřevěnými herními sestavami - síťovou lodí, prolézačkami supí hnízdo a síťová spirála a čtyřmostovou sestavou.

Stavba hřiště byla zahájena na podzim loňského roku. Žižkovská radnice tak reagovala na výsledky ankety O nejoblíbenější dětské hřiště, kterou uspořádala mezi rodiči. Tu vyhrál právě areál na Parukářce, který prošel rekonstrukcí a rozšířením před třemi lety. I tak však „herní kapacity“ na Parukářce přestaly dostačovat zájmu rodičů s dětmi z celé Prahy.

Na základě projektové dokumentace architekta Michala Bartoška vznikl herní areál, který je na rozdíl od dalších dvou oplocených hřišť v parku přirozeně zakomponován do okolního terénu a zeleně. Hřiště je určeno pro děti ve věkové kategorii od šesti let a své brány otevře 1. května.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Praha3.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…