Praha 3: Od září se oblast Jarova připojí k systému Zón placeného stání

20.08.2016 6:29

Na základě nařízení č.7/2016 sb. hl. města Prahy bude do stávající zóny placeného stání Praha 3 přičleněna oblast Jarova. Vytvoří se tak jedna oblast, což znamená, že pro celou Prahu 3 bude platná stejná parkovací karta.

Praha 3: Od září se oblast Jarova připojí k systému Zón placeného stání
Foto: mmkv.cz
Popisek: Budova radnice Prahy 3

V nové části ZPS Praha 3 budou zavedeny 3 druhy zón. Modrá zóna určená pro rezidenty a abonenty s platnou parkovací kartou a oranžová zóna určená pro návštěvníky budou ve stejném režimu, jako v původní části ZPS Praha 3 s provozní dobou každý den od 0.00 do 6.00 a od 8.00 do 24.00 hodin u modré zóny a  pondělí až pátek od 8.00 do 20.00 hodin u oranžové zóny. Nově bude v oblasti Jarova k dispozici smíšená fialová zóna, která nabídne parkování jak rezidentům a abonentům na základě parkovací karty, tak i návštěvníkům po zaplacení poplatku v parkovacím automatu. Výše hodinové sazby se bude 15 Kč nebo 20 Kč a maximální doba stání bude pro návštěvníky omezena na 24 hodin. Provozní doba fialové zóny bude stejně jako u modré zóny každý den od 0.00 do 6.00 a od 8.00 do 24.00 hodin.

Do vypršení smlouvy se stávajícím provozovatelem ZPS Praha 3, tj. do února 2018 budou pro oblast vydávány papírové parkovací karty a nebude prozatím možné využívat elektronické aplikace.

Nová část ZPS (kromě oblasti u Nákladového nádraží Žižkov) bude realizována v režimu „zóna 30 a zóna zákazu stání“, kdy kromě páteřních komunikací bude dopravním značením plošně omezena maximální povolená rychlost na 30 km/hod. Zároveň bude plošně v těchto oblastech zakázáno stání a parkování zde bude možné jen na vyznačených parkovacích místech.

O parkovací karty lze žádat na Odboru dopravy/oddělení dopravy v klidu na adrese Perunova 5, Praha 3., tel.: 222 517 345.

Úřední hodiny: pondělí a středa 8.00-18.00, úterý a čtvrtek 8.00-15.00, pátek 8.00-14.00.

Na tomto místě lze platit platebními kartami.

Kompletní informace a podmínky pro získání parkovací karty jsou uvedené na stránkách městské části v sekci zóna placeného stání a na oficiálních stránkách nových zón placeného stání TSK hl. města Prahy - www.parkujvklidu.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…