Praha 4 pořádala Tibetský večer

11.03.2017 15:32

Také letos vyvěsila Praha 4 tibetskou vlajku, která je vyjádřením podpory nenásilnému boji Tibeťanů za autonomii a zachování národní identity. V letošním roce navíc připravila městská část vernisáž výstavy fotografií Současná tvář severovýchodního Tibetu a také promítání dokumentu o této zemi ve stínu Himalájí. Návštěvníci měli možnost ochutnat tibetské speciality.

Praha 4 pořádala Tibetský večer
Foto: lipensko.org
Popisek: Nuselská radnice

„Naše nynější solidarita s Tibetem je splátkou za pomoc a podporu v osmdesátých letech, kdy nás demokratický svět podporoval v zápase o lidská práva, a zároveň projevem solidarity k lidem v zemích, které nemají to štěstí žít ve svobodné a demokratické společnosti,“ uvedl starosta Petr Štěpánek (Trojkoalice/SZ).

Vyvěšení tibetské vlajky připomíná povstání, které ve Lhase, hlavním městě Tibetu, vypuklo 10. března 1959 a bylo projevem odporu tibetského národa proti okupaci čínským režimem. Kampaň vlajka pro Tibet vznikla v polovině devadesátých let v západní Evropě s cílem poukázat na dlouhodobé porušování lidských práv v Tibetu.

Partnerem a spolupořadatelem akce byl Spolek Lungta, jehož cílem je zpřístupňovat české veřejnosti pravdivé informace o situaci v Tibetu, o tibetské kultuře a tibetském buddhismu. Základním informačním zdrojem, který Lungta vydává, je systém TIBINFO na Internetu (www.tibinfo.cz).

Tibetský večer se uskutečnil ve čtvrtek 9. března 2017 od 16,30 hodin v prostorách historické Nuselské radnice. Fotogalerie ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

11:33 Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

Nový dopravní terminál, který se slavnostně otevře v pátek 3. května, ozdobí artefakt odkazující na …