Praha 4 rozdělí na dotacích šestnáct milionů korun

08.12.2016 10:05

Praha 4 vyhlásila dotační programy na rok 2017. Na dotacích, jednoletých i víceletých, městská část příští rok rozdělí zhruba 16 milionů korun. Dotace jsou určeny na podporu sportovních a tělovýchovných aktivit, činnost kulturních subjektů, bezpečnost dětí a mládeže, prevenci rizikového chování dětí a mládeže a na podporu organizací zabývajících se snižováním rizik v oblasti protidrogové problematiky, na podporu životního prostředí, zdravotní, sociální a rodinné politiky a integraci cizinců a národnostních menšin.

Praha 4 rozdělí na dotacích šestnáct milionů korun
Foto: lipensko.org
Popisek: Nuselská radnice

„Na dotace máme letos stejný objem finančních prostředků jako v loňském roce, ale důležitou zprávou pro žadatele o dotace je, že peníze dostanou dříve než v minulých letech,“ uvedl Zdeněk Pokorný (STAN – Tučňák), radní pro bezpečnost, IT a grantovou politiku. „Naší prioritou stále zůstávají i pro příští rok děti, sociální oblast a kultura.“

Na financování sportu je určeno více než 7 milionů korun a na financování sportovních a tělovýchovných aktivit mládeže částka přesahující milion korun. Téměř 8 milionů korun je vyčleněno na financování podpory kulturních subjektů, bezpečnosti dětí a mládeže, prevenci rizikového chování dětí a mládeže a na podporu organizací zabývajících se snižováním rizik v oblasti protidrogové problematiky, dále na integraci cizinců a národnostních menšin, oblast životního prostředí a na podporu zdravotní, sociální a rodinné politiky.

Lhůta pro podání žádostí je do 26. ledna 2017. Navrhované dotace by mělo Zastupitelstvo městské části Praha 4 projednat v dubnu příštího roku.

Vyhlášené dotační programy včetně veškerých informací naleznete v sekci Granty a dotační programy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…