Praha 5: Barrandovská cykloobousměrka boduje

12.03.2017 8:32

V Barrandovské ulici (mezi ulicemi Filmařská a K Barrandovu) byla vloni na podzim zobousměrněna trasa pro jízdní kola. Přestože zimní měsíce příliš nenahrávaly cyklodopravě, už nyní je zřejmé, že cykloobousměrka má úspěch.

Praha 5: Barrandovská cykloobousměrka boduje
Foto: Praha 5
Popisek: MČ Praha 5 - radnice

Barrandovská cykloobousměrka funguje od podzimu 2016, kdy došlo k zobousměrnění pruhu. Obyvatelé starého Barrandova díky tomu nemusí při cestě do centra Prahy jezdit zajížďkou.

„Cykloobousměrka je výjimečné řešení, neboť v Praze se zatím vyžadují převážně cyklopruhy v obou směrech. Zde to ale podmínky umožnily, tak proč touto cestou nejít,“ říká radní MČ Praha 5 Tomáš Homola (DJK) a dodává: „Řešení se jen minimálně dotklo místních řidičů, ale významně pomohlo cyklistům.“ Zobousměrnění bylo provedeno pouhým přidáním dodatkových tabulek pod značky na začátku a konci trasy a rozšířením úseku s max. povolenou rychlostí 30 km/h.

Celá cykloobousměrka je tak pojata minimalisticky - opatření nenarušuje ráz ulice, je zde umístěné minimum dopravních značek a přijatelně zapadá do zdejšího prostředí. Bezpečné míjení aut a cyklistů je vyřešené častými výhybnými místy, resp. pouze žlutým vodorovným značením zákazu zastavení. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…