Praha 5: Dětský den s městskou policií v parku Sacre Coeur se vydařil na jedničku

24.05.2018 9:16

Úterní dopoledne v překrásném městském parku Prahy 5 - Sacre Coeur patřilo dětem, kterých dorazilo přes tisíc! „Počasí nás nezklamalo a atmosféra byla báječná,“ kvitoval akci JUDr. Petr Lachnit, který se jako radní pro bezpečnost tohoto dětského dne účastnil.

Praha 5: Dětský den s městskou policií v parku Sacre Coeur se vydařil na jedničku
Foto: Praha 5
Popisek: Radní Petr Lachnit na Dětském dnu s městskou policií

Městská část Praha 5 ve spolupráci s Obvodním ředitelstvím Městské policie hl. m. Prahy uspořádala spoustu zábavy a soutěží pro malé i větší školáky o drobné ceny. Úkolem bylo úspěšně splnit úkoly jednotlivých stanovišť, nasbírat pět razítek a pak si vyzvednout zaslouženou odměnu. Soutěžilo se v hodu na koš, lovení rybiček, střílení na terč - tzv. PAINTBALL, malovalo se atd.

Na programu dne byla mimo soutěží a dovádění ve skákacím hradu také ukázka poslušnosti služebních psů včetně zadržení agresívního pachatele a předvedení jízdní skupiny na koních se simulovaným přechodem ohně a dýmem. Velkým překvapením pro všechny žáky i pedagogický dozor byl PUSHBALL. Pro nezasvěcené se jedná o fotbalové klání s velkým míčem, který po hřišti do branek přesunují koně, vedení strážníky v jejich sedle. Podívaná to byla vskutku netradiční!

Kdo chtěl a nebál se, mohl se ve stanici přírodovědců Domu dětí a mládeže projet na poníkovi a prohlédnout si krásnou expozici živé flóry a fauny.

Na akci se podíleli i hasiči

Před budovou policejního ředitelství stála nablýskaná policejní technika, oko návštěvníkovo mohlo spatřit jak vozy, motocykly a skútry, tak i ukázku potápěčské a záchranářské výstroje poříčního útvaru městské policie.

Na akci se podílela i jednotka Hasičského záchranného sboru, zvědaví školáci tak mohli nahlédnout do útrob zásahového vozidla, a pak pod dozorem zkušených hasičů slaňovat mezi stromy.

Tisícovce dětí se věnovalo více než šedesát strážníků a hasičů, kterým patří obrovské díky za jejich vstřícnost a ochotu!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Praha 2 má nový poesiomat

19:06 Praha 2 má nový poesiomat

Návštěvníci Sadů Svatopluka Čecha na Vinohradech mají od včerejšího dne novou atrakci – hrací skříňk…