Praha 5: Jesličky Na Hřebenkách mají navýšenou kapacitu. Stále přijímají nové děti

02.09.2021 8:37 | Tisková zpráva

Městská část Praha 5 zrekonstruovala a zmodernizovala stávající areál jeslí Hřebenka na Smíchově. Nové jesličky pojmou 50 dětí.

Praha 5: Jesličky Na Hřebenkách mají navýšenou kapacitu. Stále přijímají nové děti
Foto: MČ Praha 5
Popisek: Radnice Prahy 5

„Kapacita jesliček se zvýšila dvojnásobně, tedy o 25 míst. Přijímáme nové děti ve věku od 15 měsíců do 3 let v době od 7 do 17 hodin. Vedle kapacity jsme tak rozšířili i nabídku péče o ty nejmenší děti a na přání rodičů jsme zachovali i provozní dobu,“ říká ředitelka Centra sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 Helena Volechová.

Děti jsou v jesličkách rozděleny na dvě oddělení, mladších a starších dětí.  Celodenní péči zajišťují profesionální „tety“, pracovnice s odbornou způsobilostí. Děti se rozvíjí v pohybu, výtvarných a tvořivých aktivitách, dovednostech, rozumových schopnostech, v získávání hygienických návyků, poznávání bezpečného prostředí.  Měsíc září bude v jesličkách zaměřen na téma „Pojď mezi nás“, který je orientován zejména na nově příchozí děti, procházející pozvolnou adaptací, seznamují se s prostředím, a i s novými kamarády.

„Kapacita a naplněnost školských zařízení nejen pro ty nejmenší děti je všude velké téma. Proto jsem moc rád, že se nám povedlo zrekonstruovat a připravit celé nové patro stávajících jeslí. Kapacita zařízení by teď měla odpovídat poptávce rodičů primárně z Prahy 5,“ dodává radní MČ Praha 5 pro sociální oblast Petr Lachnit.

Děti se mohou těšit na řadu zajímavých akcí, programů a her jak v interiéru, tak v zahradních prostorách plných zeleně s dětských hřištěm s novými herními prvky a venkovní terasou pro celoroční pobyt dětí na čerstvém vzduchu. Děti budou mít navíc možnost během celého roku navštěvovat i oboru Palaty s malou zvířecí farmou a venkovní voliérou s exotickými ptáky. Rodiče mohou podávat přihlášky do jesliček během celého roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …