Praha 5: Komunitní centra Prádelna a Louka fungují opět on-line

19.10.2020 8:38

„Vzhledem k současné situaci přešla komunitní centra Prádelna a Louka od poloviny října opět do režimu on-line,“ uvádí radní JUDr. Petr Lachnit.

Praha 5: Komunitní centra Prádelna a Louka fungují opět on-line
Foto: Praha 5
Popisek: Komunitní centrum Prádelna

„Pravidelné kurzy pro seniory tak pokračují v podobě distanční výuky a již na jaře se ukázalo, že senioři mají o tuto formu výuky zájem a dokáží v praxi využívat digitální technologie. Pokračuje se tedy stejným systémem, kdy v den konání kurzu dostane každý přihlášený účastník do své e-mailové schránky aktuální lekci (dokumenty), úkoly, kvízy a zadání pro samostatnou práci, odkazy na zajímavé weby a webináře, návody na cvičení i pozdravy od lektorů a pracovníků komunitního centra," dodává Lachnit.

Za Komunitní centrum Prádelna aktuálně již od začátku plně fungují on-line kurzy španělského, anglického jazyka a konverzace, kurzy práce s PC a kurz digitální fotografie/grafiky, z pohybových aktivit nabízí centrum videolekce jógy a zdravotní gymnastiky, postupně jsou připravovány podklady pro zájemce o stabilizační cvičení, tai-chi nebo rehabilitační cvičení v domácích podmínkách. Kromě toho chtějí pracovníci centra virtuálně připomenout říjnovou výstavu Pavla Kantorka, případně představit novou expozici v Galerii Prádelna.

Anketa

Obáváte se dalšího vývoje situace kolem nemoci COVID-19? (Ptáme se od 15.10.2020)

74%
26%
hlasovalo: 21991 lidí

Komunitní centrum Louka pro své zájemce kromě jazykových kurzů navíc připravuje návody na kreativní tvoření, on-line trénink paměti nebo videokurzy základů kresby. Na facebookových stránkách centra může návštěvník také zhlédnout virtuální říjnovou vernisáž výstavy „Krajiny v Louce“. Šikovní kurzisté z řad seniorů, kterým patří velký obdiv, s jakou energií se do tvorby pustili, vytvořili krásné obrazy, které zdobí prostory komunitního centra.

Na kurzy se mohou přihlásit i noví zájemci z řad seniorů, neboť kapacita virtuálních učeben není, na rozdíl od těch v prostorách komunitních center, omezená. Bližší informace a přihlášení se nacházejí na webových stránkách center - www.kcpradelna.cz a kc-louka.webnode.cz, případně se lze informovat nejlépe prostřednictvím e-mailu: kcpradelna@seznam.cz nebo kclouka@seznam.cz.

„Na základě zkušeností z jarních měsíců zareagovali pracovníci našich komunitních center velmi rychle a během krátké doby přešli do režimu distanční výuky takřka všech pravidelných kurzů pro seniory v rámci projektu Podpora komunitního života v Městské části Praha 5. Samozřejmě on-line výuka plnohodnotně nenahradí prezenční formu kurzů, neboť důležitou součástí takřka všech seniorských aktivit v komunitních centrech je především osobní setkávání, poznávání sebe i ostatních, navazování kontaktů; zkrátka přirozené vytváření komunity. Nicméně i takovýto vzdálený kontakt je pro seniory, pro které izolace představuje velmi stresující a nepříjemnou situaci, povzbuzujícím momentem a samotný obsah zasílaných lekcí může adresátům přinést smysluplnou náplň a tipy na uchování fyzického i psychického zdraví. Tudíž oceňuji náročnou práci pracovníků komunitních center i lektorů jednotlivých aktivit při přípravě on-line provozu. Zároveň se, stejně jako všichni zúčastnění, velmi těším na návrat normálního provozu a příležitost setkávat se tváří v tvář. Snad to nebude dlouho trvat,“ uvažuje JUDr. Petr Lachnit, radní MČ Praha 5, který se dlouhodobě věnuje sociální problematice a kvalitě života seniorské populace především.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…