Praha 5: Komunitní centrum Louka dělá radost seniorům

05.01.2017 9:17

V září 2016 se otevřely dveře Komunitního centra Louka na Praze 5 v ulici u Královské louky 5, které nabízí zájemcům z řad seniorů nejen každodenní program v podobě vzdělávacích kurzů, přednášek, workshopů apod., ale především prostor pro setkávání a vstřícné prostředí.

Praha 5: Komunitní centrum Louka dělá radost seniorům
Foto: Praha 5
Popisek: Komunitní centrum Louka dělá radost seniorům.

Komunitní centrum Louka je součástí příspěvkové organizace Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 (www.csop5.cz).

Jak uvádí radní pro sociální oblast JUDr. Petr Lachnit "Jednotlivých aktivit je opravdu mnoho, namátkou můžeme uvést např. velmi oblíbený Trénink paměti, který se koná každou středu od 10 hodin, úterní počítačové kurzy pro začátečníky, kde se zájemci  seznámí se základy užívání počítače, zejména s psaním, vyhledáváním informací na internetu, emailovou poštou apod. nebo kurz práce s počítačem pro pokročilé, který se koná každý pátek od 14 hodin a pod vedením lektora Petra Kotena zde účastníci zdokonalují své dovednosti a zkoušejí pokročilou práci s programy." V úterý též funguje tzv. iČajovna, která nabízí pomoc s digitální technikou a zároveň možnost příjemného posezení a povídání s ostatními návštěvníky. Nechybějí ani tematické pořady s cestovateli představujícími známé i exotické země, v prosinci kupříkladu Japonsko, jazykové kurzy – angličtina, francouzština a německá konverzace, pravidelné čtvrteční tematické workshopy nebo nově se rozbíhající pondělní „herna“ stolních her pro seniory „Kdo si hraje, ten nezlobí“.

Kromě těchto pravidelných aktivit nabízí Komunitní centrum Louka také přednášky a semináře zajímavých osobností a profesionálů z různých oborů. V listopadu tak zde zahájil cyklus přednášek specialista na obezitologii a zdravý životní styl MUDr. Zlatko Marinov, v prosinci proběhl seminář známého odborníka v oblasti financí Patrika Nachera „Finanční gramotnost pod lupou“.

Program se stále rozrůstá, od ledna 2017 se například chystají pravidelné workshopy květinového aranžmá pod vedením vyškolené floristky, dlouhodobějším cílem je vytvoření kuchařky  "Tajemství rodinných kuchyní". Máte-li tedy doma rodinný recept, o který byste se rádi podělili, přineste jej do Komunitního centra Louka, stane se součástí skutečně komunitního projektu.

Komunitní centrum Louka se postupně stává dalším významným místem společenského setkávání, mezigeneračního vzdělávání a komunitních aktivit pro všechny věkové i sociální skupiny Prahy 5. Zároveň se nabízí možnost pronájmu prostor pro setkání bytových družstev, pořádání seminářů, valné hromady spolků a podobné aktivity za velmi výhodných podmínek.

Rádi bychom z Komunitního centra Louka vytvořili zázemí a prostor pro aktivizaci  především neorganizovaných seniorů naší městské části, kteří by zde našli nejen bohatou nabídku vzdělávacích a společenských aktivit, ale také příjemnou, přátelskou atmosféru v pestré komunitě, ono tak často zmiňované „pohlazení po duši“, které však stále spoustě seniorů chybí“, říká radní  JUDr. Petr Lachnit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…