Praha 5: Komunitní centrum Prádelna bude v létě patřit také mladým umělcům a anglicky mluvícím dětem

22.06.2018 9:16

„Pravidelné návštěvníky Komunitního centra Prádelna v Holečkově ulicí tvoří kromě seniorů také děti a mládež. Nejinak tomu bude i během prázdninovém programu Léto s KC Prádelna 2018, kdy zde proběhne hned několik příměstských táborů,“ uvádí JUDr. Petr Lachnit a pokračuje.

Praha 5: Komunitní centrum Prádelna bude v létě patřit také mladým umělcům a anglicky mluvícím dětem
Foto: praha5.cz
Popisek: Komunitní centrum Prádelna Prahy 5

Prvním z nich bude příměstský tábor pro anglicky mluvící děti, žijící v Praze, „Summer Camp 2018“ Class Acts, což je sdružení, založené na podporu česko-anglických rodin. Nabízí semináře a workshopy pro učitele a rodiče, kroužky pro děti apod. S komunitním centrem spolupracuje již delší dobu a letní příměstský tábor se zde koná již poněkolikáté.

Již třetím rokem pořádá Veselý Příměšťák v Praze originální umělecké tábory. Letos v létě uskuteční ve spolupráci se společností Play Day, která zprostředkovává volnočasové aktivity pro děti i dospělé, kromě tradičních hudebních táborů i tábory výtvarné a taneční. Od 23. července až do začátku srpna se dva turnusy odehrají premiérově v prostorách komunitního centra Prádelna. „Pro dětské příměstské tábory je Prádelna zcela ideální. A to nejen svou polohou, ale i krásnými vnitřními prostory, které centrum nabízí. Naše aktivity propojíme také s příjemným inspirativním okolím s velkou zahradou a hřištěm, které mohou děti využívat k tvoření i odpočinku,“ říká jedna z organizátorek projektu Eva Zvěřinová ze společnosti Play Day.

Příměstské tábory - ideální řešení pro pracující rodiče

Každý den bude připraven zábavný program pod vedením motivujících lektorů. V rámci hudebního tábora si účastníci vyzkouší hru na různé, i ne zcela tradiční, hudební nástroje, například na cimbál. Taneční tábor nabízí dětem hodně přirozeného pohybu. Pod vedením profesionálů získají možnost zatančit si rozmanité tance, například klasický balet, moderní zumbu nebo latinskoamerické tanečky. V rámci výtvarných táborů si děti vyzkouší různé umělecké techniky a materiály. Budou rozvíjet svou kreativitu a fantazii, vyrábět dekorativní předměty, malovat akvarelovými i temperovými barvami. Navíc program exkluzivně obohatí svou přítomností autoři populárního dětského časopisu Raketa. Ti povedou dva odpolední workshopy, zaměřené na tvorbu komiksového příběhu a velkometrážní skupinové koláže.

„Příměstské tábory si získávají rok od roku větší popularitu. Jsou totiž ideálním řešením pro pracující rodiče, kteří nemají možnost celodenního hlídání a jejichž ratolesti tráví část léta v Praze. Stejně tak pro děti, které se nemohou nebo nechtějí účastnit klasických táborů s noclehem mimo domov. Navíc jsou vhodnou příležitostí, jak smysluplně a zábavně využít volný čas a poznat nové kamarády. Jsem tedy rád, že tradice příměstských táborů v našem komunitním centrum stále pokračuje a navíc ještě dochází k dalšímu rozšíření nabídky,“ říká JUDr. Petr Lachnit, radní MČ Praha 5.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…