Praha 5: Mozart i Očenášek v Galerii Prádelna

04.06.2022 8:37 | Tisková zpráva

„V červnu se v Galerii Prádelna představí dokonce dvě výstavy, které obě přibližují významné historické osobnosti i události nějak spojené s Prahou 5“ uvedl radní JUDr. Petr Lachnit.

Praha 5: Mozart i Očenášek v Galerii Prádelna
Foto: Praha 5
Popisek: Výstava Salcburk - UNESCO a Mozart v Galerii Prádelna

Červnový výstavní program otevře výstava “Salcburk - UNESCO a Mozart”, kterou připravil spolek Malostranské hřbitovy. Jedná se o součást doprovodného programu k velké výstavě Rakousko v rámci projektu Kulturní dědictví UNESCO 2022, která bude od 2. do 16. června 2022 ke zhlédnutí v zahradě Portheimky a před kostelem sv. Václava.

Expozici v Galerii Prádelna zahájí členové spolku přednáškou o Salcburku, Mozartovi i o rodině J. Duškové, po které bude následovat komentovaná prohlídka výstavy. Součástí vernisáže, jež se uskuteční v pátek 3. června 2022 od 17.00 hodin, bude i malé pohoštění.

Na konci června se do Prádelny přesune putovní výstava “Ludvík Očenášek (4. srpna 1872–10. srpna 1949), která tvoří jeden z výstupů projektu, do nějž se zapojili žáci ZŠ a senioři z komunitních center. Konkrétně senioři z Komunitního centra Prádelna společně se žáky ZŠ Grafická zkoumali osobnost L. Očenáška z hlediska genealogie, tvořiví senioři z Komunitního centra Louka ji pro změnu uchopili z pohledu umělce - malovali portréty a dokonce vytvářeli bustu tohoto významného vědce a vynálezce.

Výstavu pořádá u příležitosti 150 let od narození Ludvíka Očenáška městská část Praha 5 a Velvyslanectví Litevské republiky v ČR a v Galerii Prádelna bude možnost si ji od 28. června 2022 prohlédnout až do konce léta.

“Jsem rád, že výstavy v Galerii Prádelna stejně jako prázdninový program “Léto s KC Prádelna 2022” nabízí návštěvníkům pestré možnosti vyžití i během letních měsíců, kdy většina obyvatel města upřednostňuje pobyt mimo metropoli. Obě červnové výstavy navíc přinášejí i spoustu poučení a zajímavých informací souvisejících s naší městskou částí”, zve na červnové výstavy JUDr. Petr Lachnit, radní MČ Praha 5.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…