Praha 5: Pečovatelská služba CSOP otvírá 13. července pracoviště na Barrandově

29.06.2020 8:38

„Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 (dále jen CSOP) otvírá 13. července 2020 nové detašované pracoviště pečovatelské služby a zahajuje provoz. Najdete je v poliklinice Barrandov, Krškova 807/21, v přízemí, zadní vchod budovy,“ uvádí radní JUDr. Petr Lachnit.

Praha 5: Pečovatelská služba CSOP otvírá 13. července pracoviště na Barrandově
Foto: Praha 5
Popisek: Pečovatelská služba CSOP

Ve spolupráci s městskou částí Praha 5 byly zrekonstruovány prostory pro toto nové pracoviště a zároveň byly splněny návštěvníkům jejich požadavky hlavně na bezbariérovost a dostupnost služeb. V prvé řadě je zajištěn komfort pro všechny zájemce o služby, spočívající ve vybudování samostatného vchodu do kanceláře pečovatelské služby a oddělené čekárny přímo v přízemních prostorách zadní části polikliniky. V suterénních prostorách bylo zároveň vybudováno pracoviště pro pečovatelky se zázemím.

Se stárnutím populace se zvyšuje potřeba široké nabídky služeb právě pro seniory, kteří se chtějí vzdělávat, sportovat, cestovat, tvořit, setkávat se, společně prožívat a nebýt sám a žít aktivně.

CSOP prostřednictvím svých komunitních center Prádelna a Louka v současné době uspokojí aktivitami a programy snad i toho nejnáročnějšího návštěvníka. Pokud se však snižují a zhoršují možnosti a podmínky vést aktivní život, zhoršuje se částečně nebo i úplně soběstačnost a sebeobslužnost, je možné obrátit se na pečovatelskou službu. Každým rokem se zvyšuje zájem ze strany veřejnosti o tyto služby. Naše pečovatelská služba dlouhodobě zajišťuje poměrně velkou část klientů i z Barrandova a okolí.

Myšlenka rozšíření nabídky právě této služby, jít za těmi, kteří pomoc potřebují, vycházela samozřejmě také z jednání a setkávání se se seniorskou veřejností, z jejich přání a požadavků dostupnosti pečovatelské služby přímo v lokalitě Barrandova a okolí. A tak plníme smysl této myšlenky být nablízku těm, kteří nás potřebují nebo o nás zatím nevědí. Právě dostupnost je klíčovým momentem v situacích, se kterými se zejména seniorská veřejnost mnohdy potýká. Někdy se doslova hraje o čas.

Proto budou mít občané na Barrandově a okolí svůj profesionální tým pečovatelek s koordinátorkou Martinou Skálovou a sociální pracovnicí Mgr. Markétou Čechovou. Mohou se na ně obrátit Ti, kteří potřebují poradit, zkonzultovat svou situaci či přímo požádají o zajištění pomoci například s péčí o domácnost, nákupy, dovozem a přípravou jídla, hygienou, úklidem, doprovodem k lékaři, na jednání nebo s doprovodem ven na vycházku, s přepravou Taxíkem Maxíkem apod. Poradenství a pomoc poskytneme i rodinám, které pečují o svého blízkého.

Konzultační hodiny pro veřejnost jsou v pondělí 8-12 a 13-15:30 hodin a ve středu 8-12 a 13-16:30 hodin. Kontaktovat nás můžete na telefonu 775788002 p. Čechová nebo 775788078 p. Skálová, nebo e-mailem csop5@volny.cz. Najdete nás na stránkách www.csop5.cz.

Seniorská veřejnost se zde také může informovat o dalších službách pro seniory a aktivizačních programech a akcích, které pro ně Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 nabízí ve svých komunitních centrech Prádelna a Louka.

Počítejte s námi, jsme vám pořád nablízku a těšíme se na vás.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…