Praha 5: Petr Lachnit zahájí Den neziskových organizací na Andělu

04.09.2016 9:33

Radnice Prahy 5 již poosmé podpořila projekt, ve kterém veřejnosti představuje neziskové organizace. V centru Smíchova se s nimi mohou občané seznámit ve čtvrtek 8. září od 11 do 17 hodin.

Praha 5: Petr Lachnit zahájí Den neziskových organizací na Andělu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Lachnit

Moderování celého dne se ujal radní Petr Lachnit a vedoucí sociálního odboru Rudolf Rubeš, kteří jednotlivé organizace a jejich zástupce představí veřejnosti. Den neziskového sektoru proběhne v několika tematických okruzích: sociální oblast a zdraví, výchova a vzdělání, humanitární pomoc, lidská práva a národnostní menšiny a dobrovolnictví. Řada z přítomných organizací pak působí v roli záchranné sítě v případech životní nouze na celém území Prahy 5.

Jak uvádí radní JUDr. Petr Lachnit: „Dnešní doba je posedlá vytvářením zisku. Téměř jako anachronismus pak působí lidé, kteří nechtějí dosahovat zisku, ale chtějí pomáhat druhým. Jejich jediným ziskem je vědomí obecné prospěšnosti. To je dokáže uspokojit a být pro ně dostatečnou odměnou. Připadá vám to jako pohádka? Můžete se přesvědčit na vlastní oči právě na Dnu neziskových organizací v Praze 5 na pěší zóně Anděl. Tímto dnem se úřad městské části pokusil alespoň trochu odměnit řady dobrovolníků a nadšenců pracujících v neziskovém sektoru a současně ukázat našim spoluobčanům, v jakých všech oblastech a s jakými výsledky tyto organizace pracují. Cílem akce je zvýšit osvětu o fungování neziskových organizací na Praze 5 a informovat o nabídce sociálních služeb. Den neziskových organizací má dlouhodobý přínos pro Prahu 5 a její obyvatele.“

Návštěvníci mohou vidět celkem 42 neziskových organizací, které působí ve vzdělávání, dobrovolnictví, v oblasti lidských práv, humanitární pomoci a oblasti národnostních menšin. Neziskové organizace představují klíčový prvek silné občanské společnosti. Touto akcí MČ Praha 5 podpoří neziskový sektor působící na Praze 5 formou osvětové venkovní prezentace.

„Na této akci dostávají neziskové organizace prostor přímo v centru dění Smíchova. Díky umístění je přístupná široké veřejnosti - od náhodných kolemjdoucích, až po cílové skupiny, které na Andělu přebývají. Neziskové organizace tak často osloví přímo své budoucí klienty a pomohou s řešením jejich aktuální životní situace,“ upřesňuje záměr akce radní Petr Lachnit.

Propagace je pro neziskové organizace zdarma, stejně jako vstup pro návštěvníky. Některé organizace budou také prodávat své výrobky, přičemž výtěžek bude použit na charitativní účely.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…