Praha 5: Petr Lachnit zahájil Rock Kodiaka v pražském Motole

28.06.2017 9:17

Již 9. ročník nejen hudebního festivalu na podporu zdravotně a tělesně handicapovaných, nazvaný "Rock Kodiaka" se konal v sobotu 24. června v Caravan Campu na Plzeňské ulici v Praze 5 - Motole. Celou akci včetně zajímavého doprovodného programu připravili motorkáři z klubu Bikers Prague.

Praha 5: Petr Lachnit zahájil Rock Kodiaka v pražském Motole
Foto: Praha 5
Popisek: Petr Lachnit zahájil "Rock Kodiaka" v pražském Motole

Motorkáři z Bikers Prague jak sami uvádí, jsou partou lidí, co mají rádi motorky a vše s nimi spojené. Milují svobodu kolem nich. Jsou v pohodě a to samé očekávají od lidí, přátel a kolegů, kteří se k nim chtějí přidat. Ale nejen to, jsou také lidsky odpovědní a  solidární, což dokazují  pravidelným pořádáním charitativního festivalu Rock Kodiaka.  

Městská část Praha 5, která již několikrát finančně podpořila konání tohoto festivalu, byla zastoupena JUDr. Petrem Lachnitem, členem rady MČ Praha 5, jenž převzal nad touto výjimečnou akcí záštitu a byl průběhu festivalu osobně přítomen.  

Účelem festivalu Rock Kodiaka nebylo jen pobavit přítomné, především rodiče s dětmi, ale zejména z výtěžku akce přispět na obecně prospěšnou společnost Rehafit - rehabilitační centrum pro tělesně postižené a dále také na Dětské centrum Paprsek - péče o děti a mládež s postiženími. Obě organizace napomáhají ke zlepšování zdravotního stavu a sociálního postavení osob zdravotně a tělesně postižených, a starají se o fyzicky a psychicky handicapované děti.

Dětské centrum Paprsek je modelovým zařízením komplexní péče o děti a mládež s mentálním a kombinovaným postižením a jejich rodiny. Paprsek poskytuje na území hlavního města Prahy sociální službu denní stacionář a chráněné bydlení, věnuje se terapii a odbornému poradenství v oblasti psychologie, logopedie, rehabilitace a pedagogiky podle Marii Montessori a pořádá přípravné kurzy v rámci náhradní rodinné péče.

Jako pokaždé, celý den probíhal ve skvělé atmosféře díky organizátorům akce a všem návštěvníkům, kteří se rozhodli podpořit jedinečnou akci a naše malé i dospělé spoluobčany s handicapem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…