Praha 5: Petr Lachnit zahájil šachový turnaj „Memoriál Jana Weisgraba“

19.12.2018 8:36

V sobotu 15. prosince 2018 si mladí šachisté připomněli turnajem nadějného hráče Jana Weisgraba, který ve svých jedenácti letech - pod koly automobilu - zakončil svou nadějnou kariéru.

Praha 5: Petr Lachnit zahájil šachový turnaj „Memoriál Jana Weisgraba“
Foto: Praha 5
Popisek: Radní Petr Lachnit při zahájení šachového turnaje

Již 16. ročník turnaje hráčů ve stáří do 15 let proběhl v hezkém prostředí velké zasedací místnosti Smíchovské radnice pod záštitou radního městské části Praha 5, pana JUDr. Petra Lachnita, který Janovými s rodiči hráče pozdravil a popřál jim hodně zdaru ve hře.

Hrálo se švýcarským systémem, 9 kol, 2x20 minut na partii. Padesátičtyřčlenné startovní pole postrádalo vítěze dvou předchozích ročníků Daniela Rouse. Proto přežil „Putovní pohár“ svou existenci a o jeho získání budou usilovat další mladší šachové naděje. Vítězem šachového turnaje se stal Jakub Ocelák z Unichez.

Přebor Prahy v rapid šachu mládeže do 14 let

Letos potřetí se šachový memoriál Jana Weisgraba hrál jako přebor Prahy mládeže do 14 let v rapid šachu 2018. Přebor Prahy v rapid šachu mládeže se hrál v kategoriích H14, H12, H10, D14, D12 a D10.

Závěrem hráči vyjádřili svůj dík mohutným potleskem Úřadu Městské části Praha 5 za dlouhodobou podporu šachového sportu na Praze 5. Turnaj měl hladký průběh, hráče bezesporu uspokojil a svým konáním obohatil slavnostní společenskou atmosféru v hlavním městě republiky.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…