Praha 5: Příměstský tábor je jako škola pro bloggery, říká radní Lachnit. A vysvětluje

25.07.2016 9:14

Mezi nejoblíbenější součásti prázdninového programu Léto s Komunitním centrem Prádelna na pražském Smíchově patří již opakovaně i různé příměstské tábory. Nejinak je tomu i letos, a proto jsme se zeptali radního Městské části Praha 5 JUDr. Petra Lachnita, jak aktuálně probíhá.

Praha 5: Příměstský tábor je jako škola pro bloggery, říká radní Lachnit. A vysvětluje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Lachnit

Je mezi příměstskými tábory, pořádanými Komunitním centrem Prádelna, nějaká kuriozita?

Nejpočetnějšími návštěvníky Komunitního centra Prádelna na pražském Smíchově jsou sice senioři, ale během školního roku ani o letních prázdninách tu nezapomínají ani na děti a mládež. Minulý týden se uskutečnil příměstský tábor „Summer Camp 2016“ pro anglicky mluvící, děti žijící v Praze. Uspořádalo ho sdružení Class Acts, založené na podporu česko-anglických rodin. Nabízí semináře a workshopy pro učitele a rodiče, kroužky pro děti apod. S Komunitním centrem Prádelna spolupracuje již delší dobu a letní příměstský tábor se zde konal již poněkolikáté. Kromě toho jsou o letních prázdninách pro mládež připraveny tzv. Audio a video dílny, a v srpnu nás pak ještě čeká příměstský tábor hudebního divadla Trik.

Čím se tábor Class Acts liší?

Letošní Class Acts proměnil na týden prostory komunitního centra v nakladatelství a redakci novin. Děti si s pomocí kvalifikovaných lektorů z příbuzných oborů vyzkoušely různé role a krok za krokem poznaly, jak se vytvářejí noviny. Každý den byl věnován určité oblasti novinářské práce – aktuální zpravodajství, sport, cestování, počasí atd. Redaktoři z řad dětí také dělali rozhovory se slavnými osobnostmi, vytvářeli reportáže z prázdninových cest po světě nebo se stali recenzenty, kritiky či bloggery.

Poskytuje komunitní centrum prostor pro aktivity dětí z dvoujazyčných rodin?

Komunitní centrum Prádelna funguje jako unikátní komunikační prostor především pro místní občany, v první řadě seniory, kteří zde již vytvořili skutečnou komunitu, ale poskytuje také prostor pro smysluplné akce organizací, naplňujících jeho poslání. Proto zde určitě mají místo aktivity pro děti z bilingvních rodin stejně jako taneční škola InDance či odpolední ‘školka‘ pro děti ze Sdružení Rumunů v České republice – abych uvedl pouze některé příklady dalších subjektů, které se zapojily do dění v Komunitním centru Prádelna. Naším cílem je zajistit maximální využití tohoto multifunkčního zařízení co nejširší skupinou obyvatel Prahy 5 napříč věkovým, společenským, sociálním nebo etnickým spektrem. A to se nám daří, neboť v komunitním centru se potkávají senioři při spoustě vzdělávacích, sportovních a společenských aktivit, děti z družin smíchovských základních škol ve výtvarných dílnách, místní mládež při nahrávání svých rapových skladeb, mladší i starší děti na tanečních lekcích, dospělí zájemci o permakulturu nebo alternativní životní styl, návštěvníci výstav v Galerii Prádelna a mnoho dalších.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

22:28 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného jasanu v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…