Praha 5: Projekt na pomoc ekonomicky slabším rodinám Splněná přání do lavic odstartoval druhé kolo

11.02.2021 16:43

Pokračování úspěšné charitativní akce z loňského září odstartovalo začátkem února a poběží až do poloviny března. Lidé mají znovu možnost darovat školní pomůcky a vybavení žákům z ekonomicky slabších rodin. Pomoc znevýhodněným žákům nabízí MČ Praha 5 znovu ve spolupráci se Základní školou Grafická.

Praha 5: Projekt na pomoc ekonomicky slabším rodinám Splněná přání do lavic odstartoval druhé kolo
Foto: MČ Praha 5
Popisek: Radnice Prahy 5

„Loni v září jsme vycházeli ze zkušeností, že začátek školního roku je pro řadu rodin finančně velmi náročný. A bylo to vlastně ještě před tím, než další vlna covidu silně zasáhla do ekonomických situací rodin. Mimo jiné i proto přicházíme s pokračováním projektu s tím, že nejde ani tak o nákup nových věcí, ale spíše o darování zachovalých věcí, které mohou ještě posloužit jinde,“ vysvětluje iniciátorka projektu, ředitelka ZŠ Grafická Radmila Jedličková.

Anketa

Chcete, aby vláda Andreje Babiše dovládla do voleb?

84%
9%
hlasovalo: 25362 lidí

„V dnešní složité situaci, kdy se začíná mluvit o tom, že řada dětí trpí sociální izolací, může být ekonomický nedostatek ještě daleko palčivější problém než dříve. A vlastně jakákoli drobnost, která dítěti zpříjemní pobyt doma, nová školní pomůcka, sportovní vybavení či společenská hra, může v této situaci těšit dvojnásob. Takže pokračování projektu samozřejmě plně podporuji,“ dodává starostka MČ Praha 5 Renáta Zajíčková.

Městská část zřídila speciální emailovou adresu pranidolavic@praha5.cz, kam mohou rodiny posílat svá přání a naopak dárci zde mohou nabízet nevyužité pomůcky a další potřebné věci. Na webových stránkách MČ Praha 5 je pak seznam přání pravidelně aktualizován. Stejně jako loni na podzim je i druhé kolo Splněných přání anonymní a jména obdarovaných nebudou zveřejněna.

„Stalo se nám ale, že sami obdarovaní chtěli dárcům poděkovat a zveřejnili fotografii se splněným přáním. Třeba maminka samoživitelka se díky projektu mohla s chlapcem, který chodí do přípravné třídy, poprvé podívat do zoologické zahrady. Zrovna se to povedlo mezi první a druhou covidovou vlnou a měli jsme z toho velkou radost,“ pokračuje Radmila Jedličková.

Veškeré dary by měly souviset buď se školní výukou, nebo volnočasovými aktivitami. Pomůcky, oblečení, knihy či společenské hry by měly být čisté a zachovalé. Do projektu jsou zapojeny všechny základní a mateřské školy městské části Prahy 5.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…