Praha 5: Radnice ocenila policisty a hasiče

26.11.2017 9:33

Ve čtvrtek 23. listopadu 2017 se konalo v jednací síni zastupitelstva MČ Praha 5 tradiční slavnostní udílení čestných uznání a medailí Městské části Praha 5 příslušníkům bezpečnostních složek a hasičského záchranného sboru působících na území Prahy 5. Šestnáctka z nich letos opět získala záslužné medaile MČ Praha 5.

Praha 5: Radnice ocenila policisty a hasiče
Foto: Praha 5
Popisek: Radní Petr Lachnit při slavnostním udílení čestných uznání a medailí Městské části Praha 5

Vybraní pracovníci bezpečnostních složek (Policie ČR, městské policie a hasičského záchranného sboru) byli oceněni za vzorné plnění služebních povinností nebo vyznamenáni za mimořádný čin. Tím může být například záchrana života nebo osobní aktivity mimo službu, které přispívají k rozvoji práce a šíří dobré jméno jednotlivých bezpečnostních složek Prahy 5 a vymykají se rámci běžné služby. „Ocenění se předává jedenkrát ročně. Jde o tradiční obřad, při kterém se za zásluhy dle návrhu jednotlivých velitelů a po souhlasu rady městské části oceňuje za každou policejní složku a hasiče pět až šest příslušníků. Každé takové ocenění musí být i vedením těchto složek náležitě odůvodněno,“ vysvětlil radní Prahy 5 pro oblast bezpečnosti JUDr. Petr Lachnit.

Všichni ocenění získali bronzové záslužné medaile s výjimkou Luďka Dytrta, jenž obdržel zlatou.

Seznam oceněných

Městská policie hl. m. Prahy
(OŘ Praha 5)

Inspektor Jan Dragoun
- operátor kamerového systému. Jeho aktivita a nasazení mnohokrát přispěly k zadržení pachatelů přestupků i trestných činů. Dlouhodobě se podílí na řešení veřejného pořádku na Smíchově a Barrandově.

Inspektor Petr Hejsek
- zástupce vedoucího směny hlídkové služby na Smíchově. Podílí se na řešení veřejného pořádku, včetně krizových situací. Dlouholeté zkušenosti z terénu předává mladším kolegům.

Inspektor Pavel Kyrál
- zástupce vedoucího směny na Barrandově. Řídí výkon služby strážníků, dlouhodobě se podílí na řešení veřejného pořádku na Barrandově a v okolí Smíchovského nádraží.

Strážmistr Libor Pleskač
- strážník specialista v hlídkové službě na Smíchově. Dlouhodobě řeší veřejný pořádek v centru Smíchova a v okolí tamního nádraží. Během roku opakovaně zadržel osoby, které ničily veřejný majetek a městský mobiliář.

Komisař Milan Stehlík
- vedoucí směny hlídkové služby na Smíchově, podílí se na řešení veřejného pořádku celé Prahy 5. V červenci byl svědkem nehody, kdy vůz skončil na střeše. Auto zajistil, přivolal pomoc a s řidičem, který upadal do bezvědomí, udržoval dle pokynů z linky 155 hovor až do příjezdu záchranné služby.

Hasičský záchranný sbor hl. m. Prahy
(stanice č. 7 – Smíchov)

Nstržm. Martin Štěrba
- velmi zkušený a obětavý hasič s bohatými zkušenostmi. Nad rámec služby se věnuje osvětové práci s dětmi, kde používá neformální kamarádský přístup.

Nstržm. Petr Vach
- spolehlivý řidič jezdící bez nehod, bravurně zvládá těžké hasičské automobily i v nejnáročnějších situacích. Účastnil se mnoha složitých zásahů.

Nstržm. Radek Mašek
- zkušený řidič, působí i jako lezecký záchranář. Je kandidátem na pozici letecký záchranář. V Praze 5 uplatnil své zkušenosti u mnoha záchranných akcí.

Ppor. Radomír Fischer
- účastnil se řady náročných zásahů i několika mezinárodních záchranných misí odřadu USAR. Je členem lezeckého družstva a letecký záchranář.

Nstržm. Michal Hroník
- zkušený, aktivní hasič a člen speciálního záchranného odřadu USAR, určeného pro záchranné akce po celém světě. Věnuje se i akcím pro děti.

Policie ČR
(oblast Praha 5)

Luděk Dytrt, plukovník v. v.
- u policie pracuje od roku 1978. V roce 1996 nastoupil jako velitel služby pořádkové policie OŘ Praha 5. Po sloučení s OŘ Praha 2 přes deset let zastával post zástupce ředitele pro vnější službu Obvodního ředitelství Praha II. Po celou svoji kariéru se věnoval hlavně zajištění přímého výkonu služby uniformované policie. Má zásadní podíl na kvalitním fungování policejních útvarů na území Prahy 5.

npor. Jiří Kunc
- vedoucí místního oddělení Košíře. U policie slouží skoro 30 let. Svým profesionálním přístupem, a to i nad rámec pracovní doby, výraznou mírou přispívá k řádnému prošetřování a objasňování případů z oblasti Smíchova a Košíř.

npor. Ladislav Jurenka
- do 31. srpna 2017 dlouholetý vedoucí místního oddělení Barrandov. Za jeho vedení došlo k dlouhodobému poklesu trestné činnosti a zároveň ke zvyšování objasněnosti protiprávního jednání. Vychoval mnoho nových policistů, jejichž vedení se plně věnoval.

prap. Petr Vala
- inspektor místního oddělení Smíchov. Dlouholeté znalosti efektivně aplikuje v praxi a ochotně předává i méně zkušeným kolegům. Dosahuje výborných výsledků při boji s drogovou kriminalitou.

mjr. Dagmar Havlíková
- zástupkyně vedoucího odboru obecné kriminality OŘ Policie Praha II. Patří k nejaktivnějším policistům s vysokou mírou odpovědnosti za vykonanou službu. Výraznou měrou přispěla k řádnému prošetřování a objasňování případů a zasadila se tak o snížení kriminality na území Prahy 5.

mjr. Zdeněk Kropáč
- zástupce vedoucího odboru hospodářské kriminality OŘ Policie Praha II. Svou metodickou, řídící a kontrolní činností na prošetřováním, prověřováním a vyšetřováním hospodářské trestné činnosti se výrazným způsobem podílí na jejím potírání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…