Praha 5: Rekonstrukce dětského hřiště Okrouhlík se lidé dočkají ještě letos

17.03.2017 13:59

Kompletní rekonstrukcí projde ještě letos dětské hřiště Okrouhlík. Záměr na revitalizaci urychlil špatný stav prvků, který po proběhlé sezóně potvrdil audit z počátku zimy. Radnice proto nechala okamžitě zpracovat projekt a nyní vybírá dodavatele. K znovuotevření hřiště by mělo dojít během léta 2017. Do té doby bude možné využívat hřiště Klamovka, kde nyní probíhá rekonstrukce.

Praha 5: Rekonstrukce dětského hřiště Okrouhlík se lidé dočkají ještě letos
Foto: Praha 5
Popisek: MČ Praha 5 - radnice

Radnice Prahy 5 letos nechá zrekonstruovat dětské hřiště Okrouhlík. Plán na revitalizaci musel být urychlen, protože audit ze začátku zimy, který ověřoval bezpečnost a technický stav hřiště uvádí, že prvky dětského hřiště nejsou ve vyhovujícím bezpečnostním stavu, případně jejich stav neodpovídá normám.

„Na audit jsme okamžitě zareagovali a přes zimní měsíce nechali vypracovat projekt rekonstrukce. Nyní vybíráme dodavatele prací a herních prvků. Uděláme maximum proto, aby se hřiště otevřelo v nejbližším možném termínu, tzn. brzy z léta.

Jsme si vědomi toho, že je velmi užívané. Zákonné ani výrobní procesy však bohužel neurychlíme,“ říká zástupce starosty Martin Slabý (ANO) s tím, že hřiště musí po provedeném auditu zůstat zavřené. Do znovuotevření hřiště bude možné využívat nedaleké hřiště Klamovka, kde nyní probíhá rekonstrukce - tak, aby bylo co nejdříve k dispozici veřejnosti. Součástí rekonstrukce hřiště Okrouhlík bude nejen obnova herních prvků, mobiliáře a herních ploch, včetně víceúčelového hřiště, ale i umístění toalety pro veřejnost. Opravou projde zároveň i objekt užívaný skautským oddílem. Předpokládané náklady se pohybují kolem šestnácti milionů korun s tím, že peníze půjdou z rozpočtu MHMP.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Inline areál má nové ekologické vybavení

7:37 Opava: Inline areál má nové ekologické vybavení

Inline areál v sousedství víceúčelové sportovní haly v Žižkově ulici se probouzí do druhé sezony své…