Praha 5: Senioři z Komunitního centra Prádelna dostali vysvědčení

21.06.2016 10:01

JUDr. Petr Lachnit, radní MČ Praha 5, v pondělí předal v Komunitním centru Prádelna seniorům certifikát absolventa Kurzů práce s PC a digitální technikou.

Praha 5: Senioři z Komunitního centra Prádelna dostali vysvědčení
Foto: Redakce
Popisek: Petr Lachnit, zástupce starosty Městské části Praha 5

Tyto kurzy patří v Komunitním centru Prádelna již několik let k nejoblíbenějším aktivitám komunitního centra, navštěvuje je velké množství seniorů z Prahy 5 a představují základní pilíř vzdělávacího programu pro seniory. Úspěšní absolventi obdrželi certifikát a zároveň projevili velký zájem o pokračování ve studiu v následujícím „školním roce“ 2016/17.

Dalším důležitým bodem programu bylo představení programu Komunitního centra Prádelna na letní měsíce. Pro seniory bude jako každoročně fungovat letní iKavárna, herna stolního tenisu a hřiště na pétanque, uskuteční se letní jazykové kurzy, výtvarné workshopy a chybět nebudou ani oblíbené celodenní poznávací výlety mimo Prahu nebo kulturní a společenské události jako setkání s umělci či návštěvy jejich ateliérů apod.

Vrcholem programu bylo hudební vystoupení

Jelikož se jednalo o slavnostní setkání, bylo jeho součástí také občerstvení, k němuž přispěli také senioři vlastními výrobky. Vrcholem programu poté bylo hudební vystoupení zpívající herečky Nikol Fischerové a fenomenální houslistky HeléN, které vzbudilo u seniorů opravdové nadšení a ohlas, kdy si posluchači doslova vynutili několik přídavků.

Příjemné odpoledne bylo dalším potvrzením, že v Komunitním centru Prádelna existuje opravdu funkční komunita seniorů, kteří jsou aktivní, chtějí se vzdělávat a společensky i kulturně žít.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…