Praha 5: Šestý ročník turnaje SENzačních SENiorů ve stolním tenisu v Komunitním centru Prádelna

07.01.2019 9:15

Jednou z nejvýraznějších seniorských sportovních akcí bývá každoroční Lednový turnaj SENzačních SENiorů, který se koná pravidelně koncem ledna v Komunitním centru Prádelna. Letos proběhne již pošesté a to ve dnech 28. a 30. ledna 2019, přičemž ve středu budou vyhlášeni vítězové všech kategorií.

Praha 5: Šestý ročník turnaje SENzačních SENiorů ve stolním tenisu v Komunitním centru Prádelna
Foto: Praha 5
Popisek: Turnaj SENzačních SENiorů ve stolním tenisu v KC Prádelna

Akci si organizují sami senioři, pouze v koordinaci s pracovníky Komunitního centra Prádelna, přihlášení účastníci jsou zařazeni do hracích tabulek a kategorií – dvouhra muži/ženy, čtyřhra muži/ženy/smíšená. Turnaje se účastní především senioři, kteří navštěvují pravidelně hernu stolního tenisu v Komunitním centru Prádelna v pondělí a ve středu, nicméně se může přihlásit i jiný hráč – senior z Prahy 5. Ovšem kapacita je omezena a přihlášky se uzavírají v polovině ledna. Turnaj podpoří svými produkty také významný partner komunitního centra Pivovary Staropramen.

Stolní tenis představuje jednu z prvních seniorských aktivit od samotného vzniku Komunitního centra Prádelna, která oslovila seniory z okolí a spolu s kurzy práce s počítačem dala impulz k rozvoji komunitního centra do dnešní podoby. Již v roce zde 2012 vznikla zmiňovaná herna stolního tenisu, jež funguje dodnes, a kolem níž se utvořila komunita seniorů aktivně se věnujících stolnímu tenisu. A jelikož právě neorganizovaní senioři – pravidelní návštěvníci se zapojili od samého začátku do projektu Senzační Senioři Nadace Charty 77, nese tento turnaj jeho jméno. Zároveň je důležité připomenout dvě nejvýraznější osobnosti se stolním tenisem v komunitním centru spojené. První je zakladatel herny stolního tenisu pan Miroslav Jiskra, druhý jeho následovník a systematický organizátor pan Václav Svoboda. Lednový turnaj tak svým způsobem představuje i poctu a poděkování „in memoriam“ oběma zakladatelům oblíbené seniorské sportovní aktivity v komunitním centru.

„Letos již pošesté budu předávat diplomy vítězům i poraženým hráčům v tradičním Lednovém turnaji SENzačních SENiorů ve stolním tenise. Každoročně se na to velmi těším, protože z účastníků přímo srší energie a radost z pohybu. Zároveň je také každý rok znatelná zvyšující se úroveň a technická vyhranost jednotlivých hráčů, samotný turnaj už získal určité renomé. To mi jenom potvrzuje přínos a význam existence Komunitního centra Prádelna pro široké spektrum návštěvníků z řad seniorů.“, říká JUDr. Petr Lachnit, radní MČ Praha 5, který pravidelně přebírá nad „Lednovým turnajem SENzačních SENiorů v Komunitním centru Prádelna“ záštitu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…