Praha 5: Sousedská sešlost oživí prostory Komunitního centra Prádelna

24.08.2017 8:33

Slavnosti „Zažít město jinak“ už od roku 2006 sbližují sousedy a oživují veřejný prostor mnoha měst. Principem této akce je dát lidem možnost alespoň na jeden den přeměnit své okolí, svoji ulici, dle vlastních představ a své fantazie vytvořit program „své slavnosti“.

Praha 5: Sousedská sešlost oživí prostory Komunitního centra Prádelna
Foto: Praha 5
Popisek: Sousedské slavnosti

Letošní ročník proběhne v sobotu 16. září 2017 a symbolicky ve stejný den od poledne do večera se bude konat i Sousedská sešlost v parku před komunitním centrem Prádelna v Holečkově ulici, které se bude na akci spolupodílet.

Organizátoři sami zvou těmito slovy: „Lidé, žijící v okolí mají možnost se navzájem potkat a dát do řeči. Zajištěna je hudba, pétanque, možnost grilování, poznávací prohlídky okolí....akce se nese v duchu: Jaké si to uděláme, takové to bude! Vstup volný, vlastní nápady a občerstvení s sebou.“

Podobné akce nabízejí příležitost myslet a jednat kreativně a zároveň propojují různé skupiny lidí při společném vytváření „příběhu“ dané lokality. Zároveň představují současný trend v participaci občanů na věcech veřejných, což má potenciál oslovit i obyvatele, kteří se dosud příliš nezajímají o dění ve svém okolí, a může tak dojít k dalšímu zajímavému, nejen mezigeneračnímu prolnutí.

„Komunitní centrum Prádelna nabízí pestrý program pro nejširší veřejnost a především poskytuje nejširší škálu aktivit pro seniory. Již v minulosti se zapojovalo do programu celoměstských komunitních aktivit, nicméně tuto sousedskou sešlost si organizují především sami obyvatelé okolních domů, což je pro mne skvělým potvrzením skutečnosti, že Komunitní centrum Prádelna se zároveň skutečně stalo jakýmsi centrem společenského dění také pro místní komunitu.“ říká JUDr. Petr Lachnit, radní MČ Praha 5, který se kromě jiného zasazuje právě za rozvoj a podporu občanských a komunitních aktivit.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

13:37 Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

Jednou z letošních investic do školských zařízení v Aši budou stavební úpravy hygienických zařízení …