Praha 5: Uzavření části historického centra výrazně zkomplikuje dopravu

25.01.2021 12:43

Plány na uzavření části Smetanova nábřeží a Malostranského náměstí, které pochází z pera náměstka primátora hlavního města Prahy pro dopravu Adama Scheinherra, zásadně odmítá Radnice páté městské části. Argumentuje především nedostatečnou analýzou dopadů dopravních opatření.

Praha 5: Uzavření části historického centra výrazně zkomplikuje dopravu
Foto: Praha 5
Popisek: MČ Praha 5 - radnice

Připravovaná uzávěra navazuje na již neprůjezdnou oblast Smetanova nábřeží z května minulého roku. V další etapě by mělo dojít k prodloužení neprůjezdnosti zmíněného úseku a k omezení dopravy kolem zastávek Staroměstská, Karlovy lázně a Národní divadlo. Dotčené zastávky plánuje magistrát rozšířit a přilehlé komunikace zcela uzavřít automobilové dopravě. Uvažuje se rovněž o znemožnění průjezdu Malostranského náměstí – zůstat má průjezdný pouze vjezd ulicí Karmelitskou ze strany od Prahy 5 a vjezd ulicí Letenskou ze směru od Prahy 7.

„Plánovaná magistrátní uzávěrka významně zatěžuje část historického centra a s ním i průjezdnost sousedních městských částí. Jmenovitě se jedná o Prahu 2, 6, 7 a naši městkou část. V dohledné době nás čeká již tak náročná rekonstrukce Barrandovského mostu, která významně zahltí dopravu v Praze 5, a pokud dojde ještě k uzavírce části historického centra Prahy, nastane přetížení komunikační sítě. Za Prahu 5 se záměrem Magistrátu rozhodně nesouhlasíme“, říká Jan Panenka, předseda Výboru dopravního městské části Praha 5.

Magistrát své rozhodnutí opírá o tvrzení, že dojde k zefektivnění hromadné dopravy a většímu prostoru pro pěší. Kromě nedostatečných analýz však vadí páté městské části dopad, který opatření přinese z hlediska průjezdnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…