Praha 5: Vernisáž obrazů Miroslava Pangráce v Komunitním centru Prádelna

02.11.2022 9:15 | Tisková zpráva

Listopad bude v Galerii Prádelna při Komunitním centru Prádelna v Holečkově ulici patřit Miroslavu Pangrácovi ml., který patří mezi etablované české výtvarníky. V Prádelně nevystavuje poprvé. Výstavu nazvanou lakonicky Obrazy a koláže zahájí osobně autor 2. listopadu 2022 v 18 hodin.

Praha 5: Vernisáž obrazů Miroslava Pangráce v Komunitním centru Prádelna
Foto: Facebook
Popisek: Radní JUDr. Petr Lachnit zahajuje výstavu Miroslava Pangráce v roce 2019

Autor je syn sochaře Miroslava Pangráce. Od útlého věku je sžit s otcovým ateliérem, kde v pozdějším věku získával zkušenosti ve výtvarném umění.

K používaným výtvarným technikám patří jak olejové a akrylové barvy, tak i koláže. Struktury, linie, obrazy inspirované hieroglyfy, symboly života i smrti především zaujmou fascinující až mystickou hrou barev a vznikají často momentální představou, vnuknutím.

„Tvorbu Miroslava Pangráce mladšího sleduji již řadu let stejně jako znám sochařské dílo jeho otce. Oceňuji také, že se kromě vystavování v klasických galeriích rád vrací do prostor našeho komunitního centra, čímž tak dává příležitost prohlédnout si jeho obrazy širokému spektru diváků,“ podotýká radní Petr Lachnit (ANO).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…