Praha 5: Výlet „Z pravěkých hradišť Prokopského údolí až na Děvín“ úspěšně pokračuje

05.04.2018 8:36

Seniory, pejskaře i maminky s dětmi, kterak drží v ruce doplňovačku a luští tajenku, můžete v těchto jarních dnech potkat ve známém pražském údolí. Opravdu s velkým ohlasem se totiž setkal další Výlet s tajenkou pro seniory, jejich rodiny a přátele, který inicioval radní Městské části Praha 5 JUDr. Petr Lachnit, a kterou vymyslela a připravila pro obyvatele Prahy 5 ve spolupráci s Centrem sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 (www.csop5.cz) společnost Velká dobrodružství (www.veldo.cz).

Praha 5: Výlet „Z pravěkých hradišť Prokopského údolí až na Děvín“ úspěšně pokračuje
Foto: Praha 5
Popisek: Z Výletu s tajenkou

“I když jsme původně mysleli, že na výlet půjdou hlavně senioři, ukázalo se, že luštit tajenku baví skoro každého. Vyrazit s rodinou a přáteli na výlet ven, protáhnout si tělo na čerstvém vzduchu, pobavit se a ještě za odměnu získat skleničku s pohádkovým motivem, zkrátka považují lidé za dobrý nápad. Od dubna minulého roku celou trasu prošlo více než 1800 lidí a ohlasy jsou skvělé. Přihlásily se nám i dvě mateřské školky, které si výlet pro své svěřence naplánovaly v příštích dnech,“ vysvětluje JUDr. Petr Lachnit.

Text výletu s tajenkou, doplňovačku i mapu si můžete jedním kliknutím stáhnout a vytisknout na webu Centra sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 (ZDE)‚ nebo na stránkách www.veldo.cz “

Procházku jsme si s kamarádkou skvěle užily. Jely jsme přesně podle plánu – autobusem do Hlubočep, pak jsme šly tři hodiny výlet a luštily, až se nám z hlavy kouřilo. Otázky jsou tak akorát, mnoho napoví informační tabule, ale světce, který žil v jeskyni nad údolím jsme si musely najít až doma v encyklopedii“ smála se paní Marie Němcová, která je v důchodu a výlet plánuje projít ještě jednou i se svou desetiletou vnučkou.

Cesta za hádankou začíná v pražské čtvrti Hlubočepy. Originální mapu s vyznačenou trasou, doplňovačku, praktické informace včetně odkazu na jízdní řady naleznete ke stažení na webu, Centra sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 (ZDE) nebo na stránkách společnosti Velká dobrodružství (ZDE). Trasu lze jít kdykoliv budete chtít. Pokud se vám podaří vyluštit tajenku, můžete si za odměnu vyzvednout skleničku s pohádkovým motivem ve Vzdělávacím a informačním centru Praha 5, Štefánikova 249/30, Praha 5, v době po-čt 8.30 - 17, pá 8-15 hodin.

Délka trasy, která vede po zajímavých místech Prahy 5, je zhruba osm kilometrů, projdou ji aktivní senioři a děti od pěti let. Kromě jednoho stoupání z Prokopáku na Butovické hradiště, na výletníky na trati nečeká žádná větší překážka.

Výlet je ideální i pro žáky základních škol, kteří mohou výlet projít během dopoledne. Nejprve se projdou po dně prvohorního moře, pak vylezou ke slovanskému hradišti, najdou sopku a na planině nad Žvahovem si mohou připomenout místa, kde podle pověsti zuřila Dívčí válka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…