Praha 5: Výstava fotografií „Míč a hry”

25.06.2013 8:25

Dne 26. června 2013 se v Galerii Prádelna (Komunitní centrum Prádelna, Holečkova 38a, Praha 5) bude od 18,00 hod. konat vernisáž výstavy fotografií Jiřího Růžičky „Míč a hry“. Jedná se o další výstavu v nových, rozšířených prostorách Galerie Prádelna, kterou nyní nově provozuje Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5. Na vernisáži budou mít návštěvníci možnost absolvovat autorem komentovanou prohlídku výstavy a seznámit se tak s podrobnostmi vzniku v nejširších souvislostech.

Praha 5: Výstava fotografií „Míč a hry”
Foto: praha5.cz
Popisek: Komunitní centrum Prádelna Prahy 5

Záštitu nad výstavou převzal zástupce starosty Městské části Praha 5 JUDr. Petr Lachnit.

Na výstavě „Míč a hry“ na vás čeká od středy 26. června do pondělí 5. srpna na padesát snímků z kopané, basketbalu, volejbalu, ale i z vodního póla nebo stolního tenisu. Autor publikující v předních českých denících i časopisech a vystavující po celé republice sehnal pro akci i významné patrony. Účastníci vernisáže se tak mohou setkat s mistrem republiky v ragby hrajícím za Tatru Smíchov Vojtěchem Márou i s českou reprezentantkou v pozemním hokeji Michaelou Vostárkovou.

Fotograf Jiří Růžička je pražský rodák. Vystudoval chemickou střední i vysokou školu, postupně byl demonstrátorem na pražské Štefánikově hvězdárně, členem Spolku přátel ZOO Praha, a prošel mnoha různými dalšími kurzy, školeními a studijními pobyty, jejichž význam pro jeho fotografickou tvorbu spočíval v tom, že buď prohlubovaly jeho zájem o přírodní vědy a přírodu vůbec, nebo mu umožnily se dostat na místa, kam by se jinak dostával obtížně.

Poslední dva roky fotografuje také ilustrační a titulní fotografie pro časopis Českého statistického úřadu jménem Statistika & My. Vůbec největší porci fotografií však pořizuje na sportovních událostech. S fotografováním sportu začal náhodou, postupně se od snímání fotbalu a futsalu dostal přes cyklistiku, veslování, volejbal, basketbal, pozemní hokej, gymnastiku, až k vodnímu pólu, lukostřelbě a kuželkám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Praha5.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.