Praha 5: Zastupitelstvo schválilo rozpočtové provizorium pro rok 2021

23.12.2020 20:00

Hospodaření městské části Praha 5 bude na začátku nového roku zajišťovat rozpočtové provizorium do doby, než dojde ke schválení řádného rozpočtu městské pro rok 2021. O budoucím rozpočtu bude jednat Zastupitelstvo v druhé půli ledna.

Praha 5: Zastupitelstvo schválilo rozpočtové provizorium pro rok 2021
Foto: MČ Praha 5
Popisek: Radnice Prahy 5

Rozpočtové provizorium má oproti běžně schválenému rozpočtu několik omezení, mezi něž patří například maximální měsíční objem příjmů a výdajů v hlavní činnosti ve výši 1/12 schváleného rozpočtu roku 2020 a stejný objem nákladů a výnosů ve zdaňované činnosti. Na jeden měsíc tak městské části připadne v příjmové a výdajové složce zhruba 103,5 milionů korun. V rámci zdaňovací činnosti se bude jednat o částky 2,5 milionů u nákladů a necelých 2,8 milionů u výnosů.

„Plánovali jsme, že jedním z hlavních bodů prosincového Zastupitelstva městské části bude schválení řádného rozpočtu Prahy 5 pro rok 2021. Bohužel okolnosti související s nejistotou v oblasti rozpočtového určení daní pro příští rok nás přinutily přistoupit ke schválení režimu rozpočtového provizoria,“  říká radní pro oblast financí Městské části Praha 5 Viktor Čahoj a dodává:  „Jednání našeho zastupitelstva proběhlo pár dnů před pro nás důležitým konáním zastupitelstva hlavního města, které mělo na programu schválení rozpočtu města, jehož podoba je rozhodující i pro nás jako městskou část. Zastupitelé města nakonec schválili rozpočet v takové podobě, že nám nebrání nic v tom, abychom na prvním setkání Zastupitelstva městské části v roce 2021 schválili řádný rozpočet.“

Podle Čahoje rozpočtové provizorium městské části na každý měsíc dovoluje čerpat stejné finanční prostředky jako v případě řádného rozpočtu 2020, jen poměrně za každý měsíc.

„Věřím, že se na příštím zasedání Zastupitelstva shodneme na schválení rozpočtu pro rok 2021 a radnice tak bude moci hospodařit s jasně daným plánem“, uzavírá radní pro finance Viktor Čahoj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice získají napojení na vysokorychlostní trať

13:37 Pardubice získají napojení na vysokorychlostní trať

Správa železnic pokračuje v přípravách sítě vysokorychlostních tratí, o pokračujících pracích přijel…