Praha 5 podpořila levnější plavání pro seniory v radlickém bazénu

14.02.2017 9:17

V rámci projektu „Plavání pro seniory za zvýhodněné vstupné“ pořádaném pod záštitou radního MČ Praha 5 JUDr. Petra Lachnita (ANO) se naši spoluobčané starší 60 let s trvalým pobytem v městské části Praha 5 dočkali dalšího pokračování této speciální akce tentokrát v plaveckém areálu SK Motorlet v Radlické ulici. Od ledna 2017 každý pátek od 13 do 15 hodin platí senioři starší 60ti let s trvalým bydlištěm na Praze 5 za 90 minut plavání pouze 50 Kč!

Praha 5 podpořila levnější plavání pro seniory v radlickém bazénu
Foto: Praha 5
Popisek: Praha 5 podpořila levnější plavání pro seniory v radlickém bazénu.

Senioři, splňující tyto dvě podmínky, si mohou od ledna vyzvednout zcela zdarma permanentku na plavání v přízemí budovy úřadu MČ Praha 5, náměstí 14. října 4, Praha 5. Po ověření trvalého pobytu dle občanského průkazu dostane každý senior jednu permanentku na celý rok 2017. Tyto permanentky se vydávají ve 2. poschodí, každé pondělí a středu od 8 do 18 hod. v kanceláři č. 216.

Podstatným přínosem tohoto projektu je podpora aktivního života seniorů a umožnění finančně dostupné sportovní aktivity a relaxace. Pro účastníky to také může být možnost, jak navázat nebo posílit vztahy a kontakty s dalšími seniory, což může v některých případech vést k odstranění či snížení izolovanosti některých z nich.

„Praha 5 je moderní městskou částí, která by měla disponovat širokou nabídkou volnočasových aktivit pro všechny věkové skupiny obyvatel. Počet seniorů dlouhodobě roste a nejen proto pro ně chceme nabídku služeb rozšiřovat. Plavání je sportovní aktivitou, kterou lze provozovat téměř v každém věku. Jsme rádi, že našemu návrhu vyšel SK Motorlet vstříc“ doplnil JUDr. Petr Lachnit (ANO).

Již během měsíce ledna 2017 si tyto permanentky vyzvedlo více jak 400 seniorů. V pátek 6. ledna, byl první den možnosti zvýhodněného plavání. I přes nepřízeň počasí, která ve formě námrazy na chodnících znemožňovala bezpečnou chůzi, plavecký bazén navštívilo několik desítek seniorů. Za leden 2017 pak využilo možnost levného plavání 103 občanů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…