Praha 5 schválila Koncepci prevence kriminality na léta 2017 - 2021

14.12.2016 9:17

Jak sdělil redakci radní MČ Praha 5 pro oblast bezpečnosti JUDr. Petr Lachnit, Rada MČ Praha 5 schválila Koncepci prevence kriminality na léta 2017 - 2021 Městské části Praha 5.

Praha 5 schválila Koncepci prevence kriminality na léta 2017 - 2021
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Lachnit

Jde o důležitý dokument, který mapuje situaci v oblasti kriminality Prahy 5 a stanovuje cíle, které by měly být realizovány s pozitivním dopadem na zvýšení bezpečnosti obyvatel městské části.

Při tvorbě Koncepce prevence kriminality MČ Praha 5 a formulování východisek a cílů koncepce rozvoje prevence kriminality byly respektovány klíčové principy efektivní prevence. Koncepce vychází z doporučení vzniklých na základě místní znalosti, dlouholetých zkušeností s efektivními programy prevence. Poskytuje přehled dlouhodobých cílů, nabízí prostředky vedoucí k jejich naplnění ve spolupráci se státními i nestátními organizacemi, které již dlouhodobě efektivně působí v oblasti prevence na území MČ Praha 5. Koncepce otevírá prostor pro rozvoj metod otevřené koordinace, přesunu příkladů dobré praxe a integrovaného přístupu.

Mezi priority prevence kriminality MČ Praha 5 rozhodně patří podpora programů situační prevence zaměřených na zvyšování bezpečí ohrožených skupin obyvatel zejména seniorů a handicapovaných osob. Tato cílová skupina obyvatel dlouhodobě patří z pohledu viktimizace za jednu z nejvíce ohrožených skupin. V oblasti sociální prevence půjde o podporu nízkoprahových zařízení pro děti a mládež a rozvoj volnočasových aktivit, které pomáhají dětem a mládeži smysluplně trávit svůj volný čas.

V primární prevenci půjde o podporu programů, které řeší a předchází rizikovému chování žáků a studentů na školách, kde MČ Praha 5 aktivně spolupracuje s Policií ČR, městskou policií a neziskovými organizacemi, které realizují ve školách a školských zařízeních své preventivní programy primární prevence kriminality. Koncepce prevence kriminality Městské části Praha 5 na léta 2017 - 2021 je veřejně přístupná v sekci dokumenty na webové stránce MČ (ZDE)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

7:37 Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

V období od konce dubna do druhé poloviny srpna budou probíhat stavební práce v ulici Okružní v Mařa…