Praha 5 zahájila VIII. ročník SENIOR AKADEMIE

28.09.2020 12:20

Radní Městské části Praha 5 JUDr. Petr Lachnit zahájil ve středu 23. září unikátní projekt bezpečnostní SENIOR AKADEMIE. Tento projekt vznikl ve spolupráci Městské části Praha 5 s Městskou policií hl. m. Prahy, útvarem prevence.

Praha 5 zahájila VIII. ročník SENIOR AKADEMIE
Foto: Praha 5
Popisek: Radní JUDr. Petr Lachnit zahájil VIII. ročník Senior Akademie

Bezpečnostní SENIOR AKADEMIE je ucelený cyklus dvouhodinových vzdělávacích přednášek z oblasti prevence kriminality, určený pro všechny aktivní seniory s trvalým bydlištěm v Praze 5. Tohoto podzimního přednáškového běhu se zúčastní celkem 49 seniorů z Prahy 5. Přednáškové cykly budou probíhat na radnici Městské části Praha 5 každou středu od září do prosince 2020 v odpoledních hodinách.

„Vzhledem k nečekaně velkému zájmu občanů o účast v tomto projektu jedná radnice Prahy 5 s Městskou policií hl.m. Prahy o možnosti pokračování bezpečnostní SENIOR AKADEMIE v jarních měsících 2020, aby bylo možno do kurzu zařadit i ty seniory z Prahy 5, na něž se místo v tomto jarní běhu nedostalo,“ dodal radní JUDr. Petr Lachnit.

Anketa

Vykonává prezident Zeman svůj úřad dobře, pokud jde o rok 2020?

82%
18%
hlasovalo: 11774 lidí

Přednáškový cyklus bezpečnostní SENIOR AKADEMIE, který je zcela zdarma, zahrnuje celkem jedenáct přednášek včetně slavnostního ukončení. Cílem přednášek je naučit seniory, zdravotně a tělesně postižené občany zvládat krizové situace, přivolat pomoc, apod., včetně praktických ukázek, příkladů a instruktážních filmů. Účastníci zde získají praktické informace, jak významně přispět k osobnímu bezpečí i k ochraně osob a majetku ve svém bezprostředním okolí. Přednášejícími jsou pracovníci útvaru prevence Městské policie hl. m. Prahy. Účastníci vzdělávání se také budou moci zdarma zúčastnit exkurze do Centrálního operačního střediska Městské policie hl. m. Prahy, do Muzea Policie ČR a do Psího domova v Tróji.

Každý z účastníků obdrží po skončení akademie pamětní list o absolvování akademie, drobné předměty k zabezpečení bytu a domu, brožury a letáky včetně malého občerstvení. Absolventi tohoto kurzu budou pravidelně jednou ročně zváni na semináře, kde se budou moci seznámit s novými informacemi v oblasti prevence kriminality a rovněž se zde budou moci podělit o své vlastní zkušenosti za uplynulé období.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…