Praha 6: Eskalátory na Veleslavíně jsou jen dočasným řešením

13.04.2018 14:33

Po třech letech od otevření prodlouženého metra A dochází v pátek 13. dubna 2018 ke zprovoznění eskalátorů na stanici metra Nádraží Veleslavín. Cestování na Letiště Václava Havla se tak zlepší, zvláště pro pasažéry se zavazadly.

Praha 6: Eskalátory na Veleslavíně jsou jen dočasným řešením
Foto: praha6.cz
Popisek: Logo Prahy 6

„Otevření chybějících pohyblivých schodů vítáme, musíme si však uvědomit, že představuje jenom dočasné řešení,“ říká Petr Píša, zastupitel Strany zelených a kandidát na starostu Prahy 6. „Moderní cestování v severozápadní oblasti Prahy totiž zajistí pouze kapacitní kolejová doprava.“ Ta musí obsloužit nejenom pražské letiště, ale především oblast Kladenska. Z Kladna a jejího okolí totiž každoročně do Prahy dojíždí přes 20 000 cestujících, kteří dusí obyvatele Evropské a Patočkovy.

Při projektování stanice Nádraží Veleslavín se počítalo, že spolu s otevřením metra už bude železnice na letiště a na Kladno v provozu a přestup zajistí podzemní vestibul. Přesto projektová příprava železnice stála. Její příprava se obnovila se až po nástupu Zelených na radnici Prahy 6 a hlavního města Prahy.

Praha 6 nemá záchytné parkoviště P+R

„Praha 6 nemá žádné záchytné parkoviště P+R, protože jejich výstavba je opět navázána na kladenskou železnici. Na radnici Prahy 6 jsme proto prosadili přednostní přípravu P+R na Dlouhé míli, s provizorní autobusovou dopravou na metro Veleslavín.“ dodává Lukáš Novák, expert Zelených na dopravu.

Dalším krokem musí být zvelebení veřejného prostoru v okolí stanice. "Pro většinu návštěvníků cizinců je Nádraží Veleslavín jedním z prvních kontaktů s Prahou. Je mi vždy trapně, když vidím, jak se nevěřícně rozhlížejí na spálenou zemi kolem sebe," dodává Petr Píša.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…