Praha 6: Opera Jakobín v přírodních kulisách Divoké Šárky už za tři dny

31.08.2017 20:33

Již tuto neděli 3. 9. 2017 od 14 hodin se můžete těšit na operu Antonína Dvořáka Jakobín v režii Jany Divišové a Renée Nachtigallové pod taktovkou dirigenta Jana Chalupeckého.

Praha 6: Opera Jakobín v přírodních kulisách Divoké Šárky už za tři dny
Foto: praha6.cz
Popisek: Logo Prahy 6

Městská část Praha 6 a starosta Ondřej Kolář srdečně zvou na již třináctý ročník tohoto unikátního kulturního zážitku - klasickou českou operu v podání předních českých operních pěvců, sboru, orchestru a baletu Národního divadla v přírodních kulisách Divoké Šárky.

Opera v Šárce navazuje na tradici operních představení u Čertova mlýna zahájenou před 104 lety, kterou se v roce 2005 podařilo operním a divadelním nadšenkyním Janě Divišové a její přítelkyni, operní zpěvačce Renée Nachtigallové, obnovit.

Díky tomu se podařilo každoročním uváděním české opery v rámci oslav Dne Prahy 6 postupně do Šárky vrátit diváky a připomenout slavnou éru divadla, které bylo již zcela zapomenuto.

ORGANIZAČNÍ POKYNY:

Vstup je zdarma. Počítejte s tím, že autem se na místo konání nedostanete. Cesta pěšky trvá okolo 20 minut, můžete jít buď od stanice metra Veleslavín nebo od konečné tramvají v Divoké Šárce. (trasa bude značena)

Pro méně pohyblivé občany je připravena kyvadlová doprava. Mikrobus bude jezdit od tenisových kurtů na Aritmě od 12 hodin.

Nezapomeňte si s sebou vzít podložky na sezení a v případě deště také pláštěnky. Počítejte s tím, že budete sedět na zemi, přes deštníky by neviděli diváci za vámi.

Akci každoročně navštíví přes 15 000 lidí, pokud si chcete sednout tak, abyste dobře viděli, doporučujeme přijít s předstihem.

Na místě bude stánek s občerstvením i WC.

Přejeme krásný kulturní zážitek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …