Praha 7: PidiFEST 2017 otevře inscenace Jak důležité je mít Filipa

02.05.2017 11:36

V květnu tohoto roku se v Pidivadle v Praze 7 na Letné koná již šestý ročník studentského divadelního festivalu PidiFEST 2017. Divadelní přehlídka studentů herectví letos opět nabídne 4 dny plné divadla, koncertů a workshopů. Pozvání organizátorů – studentů Vyšší odborné školy herecké - letos přijaly i zahraniční soubory. Mimořádně se v Praze představí i jedinečný loutkářský soubor z Arménie.

Praha 7: PidiFEST 2017 otevře inscenace Jak důležité je mít Filipa
Foto: zeleni.cz
Popisek: Budova nové radnice na Praze 7

Festival PidiFEST 2017 otevře inscenace Jak důležité je mít Filipa v podání studentů 3.ročníku Vyšší odborné školy herecké. Inscenaci Oskara Wilda s nimi režijně připravil Karel Kříž, hereckou práci vedla Jaromíra Mílová. Dalšími soubory, které se tradičně na festivalu představují, budou soubory divadelních škol z Nitry a ze Zlína. Zlín se představí dvěma inscenacemi – kabaretem Ochutnej Zlín a inscenací V. Zaplatílkové – Hutařové Věcičky. Nitra přiveze do Prahy divadelní inscenaci Arnošta Goldflama Dámská šatna.

Nově se letos na festivalu objeví Herecká škola při Slezském divadle v Katowicích, která se stala partnerskou školou Vyšší odborné školy herecké. Studenti z Katowic se v Praze představí s inscenací VQRV, která je výpovědí generace narozené v 90. letech 20. století. Bohatý program pak doplní inscenace studentů z Budapešti Hiding Men. Sobotní odpoledne bude tradičně věnováno pohádkám, tentokráte speciálně těm od Hanse Christiana Andersena. Vyšší odborná škola herecká se představí se Sněhovou královnou. Nově přijali pozvání na festival hosté z Arménského státního loutkového divadla, kteří přivezou pohádku O Malence. Návštěvníci se nemusí bát jazykové bariéry, pohádka je připravena jako stínohra.

Festival je výsledkem práce studentů a představuje zejména práci hereckých škol v Evropě.

Šestý ročník festivalu se koná od 11. do 14. května 2017 v Pidivadle. Více informací a podrobný program naleznete ZDE. Grafiku festivalu vytvořil student Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze z ateliéru Tvorby písma a typografie Jakub Spurný. Festival podpořila Městská část Praha 7, mediálními partnery jsou rádio Kiss98 a Literární noviny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

16:31 Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

Kromě velkého dětského hřiště, které bylo nedávno realizováno v ulici Vackova a ke kterému ještě při…