Praha 8: Na zdi u libeňské Vychovatelny ožívá příběh Anthropoidu

27.04.2021 11:07

Nedaleko místa, kde došlo 27. května 1942 k aktu pomsty na říšském protektorovi Reinhardu Heydrichovi, vzniká velkoplošné výtvarné dílo v rámci dotačního programu MuralArt.

Praha 8: Na zdi u libeňské Vychovatelny ožívá příběh Anthropoidu
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

„Nevzhledná betonová zeď, která hyzdí okolí Vychovatelny se brzy změní v ozdobu místa, navíc díky inspiraci hrdinským činem v místě v poučnou a poutavou památku." Uvedl k realizaci autor záměru a člen výběrové komise, radní MČ Praha 8 Michal Švarc (Patrioti pro Prahu 8).

Toto dílo je svou formou a obsahem určeno především mladším generacím a vzhledem k minimálnímu pohybu pěších v místě převážně cestujícím tramvají či autem. Jedná se o kombinaci komixu a grafity. Autorem tzv. murálu je student architektury Jakub Marek a k jeho předpokládanému dokončení by mělo dojít do konce dubna.

V sobotu 22. května se uskuteční slavnostní odhalení a začne velká QR bojovka "Anthropoid" za účasti herců představujících jednotlivé aktéry operace. Více ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…