Praha 8: Nejen v Libni se můžete vydat po stopách Anthropoidu

15.05.2021 15:59

Každoroční připomenutí vyvrcholení operace Anthropoid - aktu pomsty na katovi českého národa Reinhardu Heydrichovi v ulici V Holešovičkách tentokrát obohatí stejnojmenná QR bojová hra.

Praha 8: Nejen v Libni se můžete vydat po stopách Anthropoidu
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

Hra začíná 22. května na místě Mural Artu u zastávky tramvaje „Vychovatelna“. Jde již o čtvrtou QR hru v Praze 8 v tomto roce. Lidé si tuto formu vzdělávání, zábavy i pohybu oblíbili a dokonce vznikla i speciální facebooková skupina „Hrajeme QR hry na osmičce“. QR hra Anthropoid bude z uplynulých her největší (26 zastávek), nejpestřejší (75 otázek), nejhodnotnější ocenění (vstupenky do divadel, na koncerty, tematické knihy, komiksy apod.).

První QR kód je k nalezení nedaleko Památníku Anthropoid. Více informací na webu ZDE. QR hra o ceny potrvá do 18. června. Následně si lze trasu projít individuálně až do června příštího roku.

Jednotlivá zastavení této hry se nacházejí především v ulicích Libně, ve které se událost odehrála, ale i Vysočan a Karlína. Ne náhodou – z těchto tří pražských čtvrtí se rekrutovalo největší množství osob pomáhajících parašutistům. Hra je určena pro starší děti a dospělé. Účastníci si mohou během hry, ve které se bude soutěžit o hodnotné ceny, otestovat znalosti nejen o okupaci a válečných událostech, ale i o dobových reáliích jako byly oděvy, strava či zbraně.

Anketa

Chcete, aby sněmovna vyslovila nedůvěru vládě Andreje Babiše?

11%
86%
hlasovalo: 19815 lidí

„Naším hlavním cílem je seznámit s tehdejšími událostmi a podmínkami života děti a mladší dospělé, ale hra je určena i pro starší ročníky. Chceme účastníkům hry přiblížit jedno z období našich dějin, na které nesmíme nikdy zapomenout - okupaci,“ uvedl ke hře jeden z organizátorů radní Prahy 8 Michal Švarc (Patrioti).

V den zahájení hry 22. května odpoledne mohou navíc účastníci potkat jednotlivé aktéry tehdejších událostí „naživo“. Postavy jako Gabčík, Kubiš, Jindřiška Nováková nebo řidič Klein budou představovat herci Divadla Pod Palmovkou a zaměstnanci radnice Prahy 8. O atmosféru se postará dobová hlášení rozhlasu a plakáty s výzvami obyvatelstvu.

Soutěž pořádá kromě MČ Praha 8 také MČ Praha 9, DDM Spektrum, Divadlo Pod Palmovkou a Sokol Libeň.
Ze hry mohou účastníci pořizovat fota, psát básně a krátké povídky. Poslat je pak mohou na email michal.svarc@praha8.cz. Nejúspěšnější budou odměněni věcnými dary.

Další informace ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…