Praha 8: Park Dlážděnka se dočká obnovy

18.12.2017 17:30

Park Dlážděnka v Kobylisích se dočká revitalizace. Memorandum o společném postupu podepsali správci pozemků městská část Praha 8 a Česká správa sociálního zabezpečení. Revitalizace započne již v roce 2018.

Praha 8: Park Dlážděnka se dočká obnovy
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

Vzhledem k tomu, že se park nenachází pouze na pozemku, který je svěřen do správy městské části Praha 8 hlavním městem Prahou, ale také na pozemku České správy sociálního zabezpečení, uzavřely tyto organizace memorandum o společném postupu a spolupráci při revitalizaci parku.

Stav parku Dlážděnka a zejména jejího bezprostředního okolí se v minulosti stále zhoršoval. Její současný stav ani zdaleka nenaplňuje potenciál, který tato veřejná plocha má. „Proto se vedení městské části Praha 8 rozhodlo o obnovu parku. Chceme zde vybudovat krásné místo s piknikovou loukou, vyhlídkou, květinami, stromy a víceúčelovým hřištěm jako úhelným kamenem tohoto území,“ popisuje plány zastupitel a předseda komise pro životní prostředí Vít Céza.

První část revitalizace parku by měla začít již v roce 2018. „Zahájení druhé etapy revitalizace bude záviset na výsledcích jednání se soukromými vlastníky. Doufáme, že všechny formality dotáhneme v příštím roce,“ doplňuje starosta Roman Petrus. Městská část Praha 8 má na první etapu vyčleněno ze svého rozpočtu 10 milionů Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…