Praha 8: Strážníky a policisty potřebujeme především na ulicích

26.10.2021 16:43 | Tisková zpráva

Nejen včera proběhla v oblasti Florence preventivní bezpečnostní akce, kterou iniciovali starosta Prahy 8 Ondřej Gros (ODS) s místostarostou Jiřím Vítkem (Patrioti) a radním a předsedou komise pro bezpečnost Liborem Paulusem (ODS). Účastnili se jí kriminalisté SKPV Obvodního ředitelství policie Praha III. Akce se starosta Gros a předseda komise Paulus sami účastnili.

Praha 8: Strážníky a policisty potřebujeme především na ulicích
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

„Přestože se daří z iniciativy vedení městské části a vstřícnému přístupu Policie ČR uskutečnit seriál těchto akcí, náš apel na hlavní město, aby posílilo počty uniformovaných strážníků na ulicích stále trvá. Viditelnou přítomnost strážníků v problémových lokalitách považuji za klíčovou formu prevence a zlepšení bezpečnostní situace. V neposlední řadě také přítomnost uniformovaných strážců zákona přispívá k většímu pocitu bezpečí našich obyvatel,“ vysvětluje starosta Gros.

Policisté od letošního října zdvojnásobili počet svých pravidelných kontrol např. právě v okolí Florence. Včera v odpoledních hodinách policisté z protidrogového oddělení zkontrolovali několik desítek osob. U mnohých z nich se ukázalo, že mají pestrou kriminální minulost, v několika případech byly zadrženy osoby pro podezření z distribuce drog. Potvrdilo se, že právě viditelná přítomnost policistů v ulicích dává naději na snížení nežádoucích jevů v problémových lokalitách, proto se vedení městské části s policií dohodlo, že bezpečnostní akce se budou pravidelně opakovat.

„Jsme rádi, že nám Policie ČR vyšla vstříc a ve zvýšené frekvenci provádí bezpečnostní akce v problémových lokalitách Prahy 8, především u velkých dopravních uzlů metra jako Florenc, Ládví, Kobylisy a Palmovka,“ doplnil Gros.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…