Praha 8: Uzavření Libeňského mostu

19.01.2018 13:46

Dnes, 19. ledna 2018, v ranních hodinách se sešel krizový dopravní štáb, svolaný starostou MČ Praha 8 Romanem Petrusem k tématu uzavření Libeňského mostu z důvodu havarijního stavu.

Praha 8: Uzavření Libeňského mostu
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

Přítomni jednání byli kromě starosty Prahy 8, generální ředitel TSK, ředitel MP Praha 8, vedoucí odboru dopravy MČ Praha 8, ředitel odboru dopravních agend MHMP, zástupce ředitele pro dopravu ROPID a vedoucí odboru Organizace provozu DPP.

Účastníci jednání prodiskutovali nastalou situaci, současný stav Libeňského mostu a aktuální řešení náhradní městské hromadné i automobilové dopravy. V současné době probíhá na TSK soutěž, která by měla zabezpečit most v krátkodobém horizontu, tak, aby nespadl. Nejde o finální opravu, ale pouze o nezbytné zabezpečení mostu. Most je v současné době otevřen pro pěší a cyklisty.

Na stav mostu radnice marně upozorňovala

Nadále probíhá monitoring dopravy, na jehož základě budou v nejbližších hodinách a dnech upravovány objízdné trasy, aby byl zajištěn v nelehké situaci co největší komfort všem Pražanům. Informace k dopravní situaci budou během dnešního zveřejněny na webu DPP, MČ Praha 8 i dalších zainteresovaných organizací.

„Během dne mám řadu setkání s odborníky, kteří mne budou dále informovat o stavu Libeňského mostu a o scénářích jeho opravy. Večer se scházím s panem kolegou Dolínkem nad možnými scénáři vývoje. Nastalá situace mě velmi mrzí především proto, že již v únoru 2016 jsme s panem náměstkem Dolínkem na tento stav marně upozorňovali. Slibuji, že dělám vše pro to, aby bylo co nejdříve jasné, co bude s mostem dále,“ říká k včerejšímu uzavření Libeňského mostu starosta Prahy 8 Roman Petrus.

Více informací postupně přidáváme na web MČ Praha 8 (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…