Praha: Adéla dorazila na Veleslavín na rande s Tondou

20.01.2012 7:26

Plnoprofilový razicí štít Adéla prorazil do budoucí stanice pražského metra Veleslavín a v otevřené stavební jámě se přímo setkal se svým kolegou Tondou, který na stejné místo zavítal už na začátku prosince. Sešli se tak dva rekordmani, díky nimž postupuje ražba na trase V. A. rychleji, než se původně předpokládalo.

Praha: Adéla dorazila na Veleslavín na rande s Tondou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Žižkovský vysílač

„Je tomu přesně čtyři měsíce od prorážky stanice Petřiny. Jsem rád, že stavba metra pokračuje hladce a oba štíty se v rekordních časech postupně blíží svému cíli ve stanici Dejvická,“ řekl primátor hlavního města Bohuslav Svoboda, který se slavnostní prorážky Adély zúčastnil spolu s prezidentem Metrostavu Jiřím Bělohlavem a dalšími hosty.

Oba štíty urazily 1062 metrů dlouhou cestu z Petřin shodně zhruba za dva měsíce. K vidění bylo na rozdíl od předchozích prorážek exkluzivně také protažení razicího štítu stanicí. Tonda se totiž s Adélou příliš nezdržoval a vyrazil dál směrem ke stavební jámě na Evropské.

Během posledních ražeb Adély se týmy Metrostavu předháněly v rekordech jako na atletickém mítinku. Uprostřed prosince ohlásila noční směna půldenní rekord 18 metrů a následně došlo k vyrovnání dosavadního celodenního maxima 33 metrů. Den poté přišla rekordní ražba: 36 metrů za 24 hodin. Průměrná rychlost tedy dosáhla téměř 1,5 metru za hodinu. Tak rychlý postup příjemně překvapil také společnost Herrenknecht, německého výrobce obou štítů. „Sešly se dvě příznivé okolnosti. Razili jsme v  homogenním Na trase nám přálo geologickém prostředí, a protože většinou razil pouze jeden štít, probíhalo hladce i zásobování stavebním materiálem, především segmenty tunelového ostění,“ vysvětlil vedoucí projektu David Cyroň z Metrostavu.

Pokud jde o traťové tunely, stavaři je mají hotovy takřka z poloviny hotovo. Ražba teď bude pokračovat směrem k budoucí stanici Červený vrch. Hned sto metrů za Veleslavínem přitom dojde k důležitému momentu: štít vyjede ve stavební jámě E2 a bude provedena změna logistiky dopravy TBM. Od této chvíle už nebude směřovat dopravní pás s odtěženou zeminou na daleký Vypich, ale právě na toto místo.         

Nový úsek pražského metra ze stanice Dejvická do stanice Motol bude dokončen v roce 2014. Linka A bude mít čtyři nové stanice – Červený Vrch, Veleslavín, Petřiny a Motol. Projekt nese název „Prodloužení metra V. A (Dejvická – Motol)“ a realizuje ho sdružení Metrostav – Hochtief.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…