Praha: Akce Vaše zdraví ve Vašem městě přilákala stovky návštěvníků

25.08.2012 19:30

V Botanické zahradě v Troji se dnes uskutečnil druhý ročník netradičního veletrhu zaměřeného na zdraví těla i ducha. Motto druhého ročníku akce znělo „Vaše zdraví ve Vašem městě.“ Cílem interaktivního veletrhu bylo ukázat, že i ve velkoměstě lze uplatňovat zdravé formy života, a to jak po fyzické, tak i po psychické stránce. Akcí, která trvala od 11 do 17 hodin, veřejnost provedl sám primátor. Vstup byl stejně jako loni zdarma.

Praha: Akce Vaše zdraví ve Vašem městě přilákala stovky návštěvníků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský hrad

Loňský první ročník byl mimořádně úspěšný, a proto i letos jsme chtěli umožnit návštěvníkům, aby si na vlastní kůži mohli vyzkoušet, co to vlastně znamená zdravý životní styl. Ukázat jim, že správně jíst neznamená trápit se dietami. Předvést jim, že sport není jen nudná dřina. A také dát tipy na to, jak vyladit svou osobnost,“ řekl primátor Bohuslav Svoboda (ODS). „Zdravý životní styl totiž nepředstavuje jen zdravě jíst a hýbat se, jak si mnozí myslí. K jeho zásadám patří i spokojenost se sebou samými, dobrá nálada a optimismus, přiměřené množství spánku a vyhýbání se stresu,“ dodal primátor hl. m. Prahy. Na programu akce byly netradiční exhibice – například sportovního šermu. Jejich součástí bylo i mistrovské klání samotného primátora, který je bývalý sportovní šermíř.

Botanická zahrada v Troji byla rozdělena na tři zóny s interaktivními stanovišti, které symbolizují cestu ke zdravému životnímu stylu. První dvě byly zaměřeny na jídlo a pohyb. V Zóně zdravé výživy byly k dispozici poradci a lidé si mohli zdarma nechat změřit tělesné hodnoty, jako jsou hladina cukru, cholesterol či poměr tělesného tuku a svaloviny. V Zóně zdravé tělo – zdravý duch pak Pražané našli studio pohybových aktivit. Vyzkoušeli si populární zumbu, trenažér chůze a další přístroje či sporty.

V Zóně krásy si každý mohl vyzkoušet, že heslo „musíte se mít rádi“ není jen prázdnou poučkou. V Zóně krásy v Botanické zahradě v Troji našli návštěvníci poradnu pro změnu image, dozvěděli se leccos o aktuálních trendech v líčení či mohli navštívit království přírodní kosmetiky. Pro děti byl připraven skákací hrad, trampolína, facepainting, půjčovna koloběžek či dětská dílnička. Zároveň na návštěvníky čekaly soutěže o zajímavé ceny.

V Praze 25. 8. 2012

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…