Praha: Aktualizovaná pravidla zlepší podmínky pro čerpání Kotlíkových dotací

20.04.2017 11:30

Městská rada aktualizovala Pravidla dotačního programu „Zlepšování kvality ovzduší v hl. m. Praze - pořízení ekologického vytápění v domácnostech". Původní pravidla byla přijata v únoru roku 2016 a změny provedené v rámci aktualizace zlepšují podmínky pro žadatele o dotaci v hlavním městě.

Praha: Aktualizovaná pravidla zlepší podmínky pro čerpání Kotlíkových dotací
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

První důležitou věcnou změnou je, že podle původních pravidel bylo na žadateli požadováno Rozhodnutí o poskytnutí dotace. To bylo pro něho obtížně doložitelné, protože toto rozhodnutí je vydáváno až po ukončení realizace všech opatření v rámci programu Nová zelená úsporám (NZÚ). Změna Pravidel nyní umožní žadateli doložit variantně buď Žádost o dotaci v programu NZÚ nebo Rozhodnutí o poskytnutí dotace - pokud již bylo vydáno.

Druhou důležitou změnou je prodloužení termínu administrace žádostí z 30 pracovních na 75 kalendářních dní. Tuto změnu inicioval Státní fond životního prostředí, řídící orgán tuto změnu akceptoval a týká se všech krajů včetně hl. m. Prahy. 

„Aktualizace zahrnuje i další zpřesnění a úpravy včetně úpravy formuláře Žádosti o poskytnutí dotace. Vesměs jde o úpravy, které pro žadatele zlepšují podmínky pro čerpání dotací, které pomáhají v hlavním městě zlepšovat kvalitu ovzduší,“ shrnula radní Jana Plamínková.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…