Praha: Až do konce června mohou podnikatelé žádat o slevu na nájemném

17.06.2020 11:43

Podnikatelé v nebytových prostorách hlavního města Prahy mohou ještě dva týdny žádat o slevu na nájemném na základě usnesení pražské rady. Žádost je možné podat elektronickou formou a formulář je umístěn na stránkách Realitního portálu Praha. Opatření si klade za cíl pomoci zmírnit finanční dopady epidemie koronaviru na podnikání.

Praha: Až do konce června mohou podnikatelé žádat o slevu na nájemném
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

Rada hl. m. Prahy rozhodla v druhé polovině května o poskytnutí slevy na nájemném v rámci programu COVID - Nájemné. Ta se týká prostor sloužících k podnikání a je určena subjektům, kterým byla znemožněna nebo podstatně ztížena činnost v důsledku mimořádných opatření proti epidemii koronaviru. Formulář mohou podnikatelé vyplnit ZDE.

Podmínky a přesný návod, jak postupovat při vyplnění žádosti, jsou dostupné na Realitním portálu Praha. „Epidemie koronaviru měla a má vážné ekonomické důsledky pro podnikatele v celé republice. Jakákoli podpora je tak v této době velice důležitá a Praha - jako vlastník nemovitostí – chce pomoci svým nájemcům, kteří jsou krizovou situací zasaženi. Právě program COVID – Nájemné pomůže dopady na podnikatele zmírnit,“ uvádí radní hl. m. Prahy pro oblast majetku Jan Chabr.

Příjem žádostí o slevu zajišťuje magistrátní odbor hospodaření s majetkem. Podnikatelé mohou žádosti zasílat až do 30. června. „Celý proces máme nastavený k rychlému řešení a schvalování, abychom nájemcům vyšli maximálně vstříc,“ doplňuje ředitel magistrátního odboru hospodaření s majetkem Jan Rak.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.