Praha: Díky benefičnímu běhu se mezi školku a seniory rozdělilo 40 tisíc korun

02.05.2012 13:43

Zbourat předsudky a zlepšit komunikaci mezi seniory a mladou generací – to byl hlavní cíl dnešního benefičního běhu v areálu volného času Kroužky na Vltavě v Braníku. Praha začala od těch nejmladších. Na akci „Benefiční běh seniorů a mateřinek“ s bohatým doprovodným programem dorazily téměř tři tisíce návštěvníků.

Praha: Díky benefičnímu běhu se mezi školku a seniory rozdělilo 40 tisíc korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský hrad

„Jako město se snažíme podporovat projekty tohoto charakteru, které přispívají ke zlepšování mezigeneračních vztahů a podporují hodnoty, jakými jsou aktivní stáří a dětství. Navíc se tím Praha připojuje k Evropskému roku aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity,“ uvedla radní hlavního města Prahy radní Helena Chudomelová (TOP 09), která celou akci zaštítila.

Vzájemné splynutí generací symbolizoval právě běh. Na 50 metrové dráze spolu ve dvojicích vybíhali senioři a ti nejmenší. „Nebylo důležité, kdo vyhrál, ale to, že běží právě spolu,“ dodala radní Chudomelová, která běh otevřela po boku šestileté Natálky. Akce se zúčastnily i známé osobnosti, např. Kamila Moučková a celá rodina herce Petra Kostky.

Děti a senioři si mohli společně zastřílet z luku nebo něco vyrobit ve výtvarné dílně. Pro děti byla připravená lezecká stěna a lanové centrum, pro seniory semináře a speciální cvičení pod vedením Davida Hufa.

Podporu získaly i seniorské organizace. Vzdělávací a kulturní centrum pro pražské seniory Elpida obdrželo díky finančnímu daru firmy Deloitte dvacet tisíc korun. Deset tisíc korun pro nadační fond Veselý senior  převzala jeho patronka Tereza Kostková. Praha předala také deset tisíc korun Kroužkům na Vltavě na nábytek pro mateřskou školku, která bude otevřená během letních prázdnin, a to pod záštitou radní Aleksandry Udženija.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

7:04 Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

Radní města Pardubic schválili návrh obecného opatření, které v souladu se zákonem stanovuje a zvyšu…