Praha: Gymnázium Nad Štolou má nové sportoviště

03.09.2010 20:07

Náměstkyně primátora pro oblast školství Marie Kousalíková se zúčastnila slavnostního otevření revitalizovaného sportoviště Gymnázia Nad Štolou.

Praha: Gymnázium Nad Štolou má nové sportoviště

Projektu byla přiznána podpora z Operačního programu Praha - Konkurenceschopnost financovaného z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Celkové náklady na opravu sportovního areálu činily 23,8 mil. Kč.

„Sportovní areál, umístěný na okraji Letenské pláně, se nacházel v havarijním stavu a nemohl být pro svůj účel využíván. Realizace tohoto projektu probíhala od listopadu 2008, od začátku po dnešní slavnostní otevření uplynuly tedy téměř dva roky. Výsledek stojí ovšem opravdu zato. V areálu vzniklo 15 nových sportovišť, kromě jiného běžecký ovál, hřiště na odbíjenou, sektor pro skok vysoký, hřiště na fotbal s umělým povrchem, dvě hřiště na tenis nebo basketbal, hřiště na plážový volejbal, umělá lezecká stěna, a další. Zázemí areálu pak zajišťuje moderní objekt se šatnami, příslušenstvím a skladem náčiní. Jsem velmi potěšena, že také díky podpoře hlavního města Prahy mohl vzniknout tento moderní víceúčelový sportovní areál na evropské úrovni," uvedla náměstkyně primátora Marie Kousalíková.

Budova Gymnázia z roku 1963 i přilehlé pozemky se nalézají ve vlastnictví hl. m. Prahy. V roce 2003 proběhla celková rekonstrukce (zateplení, výměna oken, školní jídelna a kuchyně). V roce 2003 byla rovněž na náklady školy a formou sponzorských darů vybudována velká aula - multimediální učebna. V roce 2007 byla provedena rekonstrukce tělocvičny. Studentům Gymnázia Nad Štolou slouží v současné době také detašované pracoviště v areálu ZŠ v Korunovační ulici na Praze 7. Škola si zde pronajímá 2 učebny a 1 kabinet, které slouží pro výuku studentů oboru vzdělání Gymnázium se sportovní přípravou.

Gymnázium Nad Štolou spolupracuje s mnoha institucemi a zapojuje se do zajímavých projektů. Dlouhodobě spolupracuje se zahraničními partnery, s Britskou radou a Francouzským institutem v Praze. Od školního roku 2009/2010 organizuje zkoušky DELF scolaire, což je oficiální mezinárodně platný diplom vydávaný francouzským Ministerstvem školství. Letos se gymnázium již druhým rokem účastní mezinárodního biologického projektu „Evropské ekosystémy - biodiverzita a vývoj" v rámci Národní agentury pro evropské vzdělávací programy - Comenius. Partnerskými školami jsou německé a francouzské instituce gymnaziálního typu (Musterschule Frankfurt a Lyceé Saint Exupery). Žáci školy provádějí od roku 2003 pravidelný monitoring acidity srážek na Letenské pláni. Gymnázium Nad Štolou letos pořádalo již 9. ročník klání divadelních souborů středních škol z Prahy a okolí pod názvem Jsem lepší než Švejk.

Gymnázium Nad Štolou: kapacita a obory vzdělání

cílová kapacita: 1000 žáků
celkem žáků (1. 9. 2010):  818 žáků

Obory vzdělání :

Gymnázium - 4leté (122 žáků; 4 třídy)
Gymnázium - 6leté (186 žáků; 6 tříd)
Gymnázium - 8leté (488 žáků; 16 tříd)
Gymnázium se sportovní přípravou - 4leté (22 žáků; 2 třídy)

Kmenovými sporty oboru Gymnázium se sportovní přípravou jsou basketbal, judo, baseball a tenis (dobíhající sport). Převažují žáci se všeobecným zaměřením.

Dále čtěte:
ODS: Kvalitu školství a vzdělávání v Praze budeme nadále rozvíjet

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

10:28 Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

V pátek 3. května se slavnostně otevře nové vlakové nádraží včetně budovy dopravního terminálu. Zatí…